Konya belediyesi bu alanda ilk 3'e girdi

Konya belediyesi bu alanda ilk 3'e girdi

Ankara Üniversitesi’nde uluslararası konferansta konuşan Karatay Belediye Başkanı Hasan Kılca, Türkiye’deki bin 389 belediye arasında VLR Raporu’nu (Gönüllü Yerel Değerlendirme) hazırlayan 3 belediyeden birisi olduklarını söyledi.

Karatay Belediye Başkanı Hasan Kılca, Ankara Üniversitesi ev sahipliğinde gerçekleştirilen “3. Uluslararası Gayrimenkul Geliştirme ve Yönetimi Konferansı”na (ICREDIM 2023) katıldı. 

4 gün süren organizasyonun 2’nci günündeki “İklim Değişikliği ve Yerel Yönetimler” başlıklı oturumunda konuşmacı olarak yer alan Başkan Hasan Kılca, UCLG-MEWA Sürdürülebilir Kalkınma Amaçları’nın yerel düzeyde izlenmesine yönelik olarak Karatay Belediyesi’nin hazırladığı “Gönüllü Yerel Değerlendirme Raporu”nun ortaya çıkışı ve uygulama sürecini anlattı. 

3-1.jpg

YOKSULLUKLA VE İKLİM DEĞİŞİKLİĞİYLE MÜCADELE

Hasan Kılca Karatay Belediyesi olarak, Birleşmiş Milletler (BM) UCLG-MEWA Sürdürülebilir Kalkınma Amaçları’nın yerel düzeyde izlenmesi çerçevesindeki “Gönüllü Yerel Değerlendirme Raporu”nu (Voluntary Local Review-VLR) Türkiye’deki bin 389 belediye arasında hazırlayan 3 belediye arasında yer aldıklarının altını çizdi. 

Hazırladıkları VLR Raporu’nu 2021 yılında Birleşmiş Milletler’e sunduklarını hatırlatan Kılca; “Karatay Belediyesi olarak BM’ye Gönüllü Yerel Değerlendirme Raporumuzu sunduk ve şu anda izlenme süreci içerisindeyiz. Bildiğiniz gibi BM, 2016 yılından başlayarak 2030 yılına kadar açlıkla, yoksullukla ve iklim değişikliğiyle mücadele gibi 17 ana başlık, 169 alt başlıktan oluşan Sürdürülebilir Kalkınma Amaçlarını tüm hükümetler ile yerel makamlara bir zorunluluk getirmişti. Yerel yönetimlerden birisi olarak bizler de raporumuzu sunduk ve tüm çalışmalarımızı bu hedeflere uygun bir şekilde kategorilendirdik. Oluşturduğumuz stratejik planlarımız çerçevesinde de tüm yatırım ve projelerimizi Sürdürülebilir Kalkınma Amaçlarına uygun olarak hayata geçiriyoruz. Eğitimden sağlığa, parklarımız, bahçelerimizin yapımından altyapımızın güçlendirilmesine kadar yaptığımız tüm yatırımlarımızı kendi öz kaynaklarımızla yaptık. Dolayısıyla Karatay Belediyesi olarak hiç kimseye borcumuz yok ve hiçbir şekilde de borç kullanmadık” dedi. 

HABER MERKEZİ

 

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.