Konya Barosunun Konseri

Konya Barosu Türk Halk Müziği Topluluğu “Öyküleriyle Türküler” yaz konserini 8 Temmuz 2009 Çarşamba akşamı Ticaret Odası Salonu’nda gerçekleştirdi.

Hikayelerin anlatılıp, türkülerin seslendirildiği Konya Barosu Türk Halk Müziği topluluğu tarafından gerçekleştirilen yaz dönemi “Öyküleriyle Türküler” isminin verildiği konser izleyicileri büyüledi. Bir birinden çok değerli hukukçuların kurduğu bu topluluk salonu dolduran ve TV ekranlarından takip edenlerin ruhuna gıda aşıladı. Saz ve ses sanatçıları “Paslanan” kulaklara da “ilaç” damlattı.

Konya Barosu Türk Halk Müziği Topluluğu Genel Koordinatörü Fatma İnan ve Müzik Yönetmeni Murat Işık’ın “Bitmez tükenmez” enerjileri ile sazendelerin sazlarından çıkan sesler, hammaddelerin bir birinden güzel seslerin renk güzelliği birleşince ortaya “sınırsız ve doyumsuz bir ahenkle” insanlarımızı bir alemden diğer bir “huşu” ve “mutluluk” alemine dalga dalga götürdü.

Konya Barosu Başkanı Av. Hasan Özen ve yönetim kurulu üyeleri M. Semih Arısoy, Muzaffer Aslanpınar, Mustafa Aladağ, Ahmet Güney, İsmail Keklik, Ziya Sevgili, Suat Altınsoy, Sermet Öten, Oktay Unkur, Ahmet Bal yönetimindeki Konya Barosu düzenlediği bu konser iki bölümden oluşmuştur. İlk bölümde koro ‘Güzelliğin onparetmez’i seslendirmiştir. Solo eserlerde de seslendirmiştir. Solo eserlerde de ‘Eledim eledim’i Fatma İnan, ‘Çökertme’yi Alaaddin Ekizer, ‘Zahidem Oyun Havası’nı Bayram Kabadayı, ‘Hem okudum-hem yazdım’ı Sabahattin Gümüşcan seslendirmiştir.

Konserın ikinci bölümünde ise, koro ‘Tek kapıdan çıktım, garip bir kuştu gönlüm’ü seslendirmiştir. Solo eserlerde de ‘Ağgül, seni camekanda görmüşler’, ‘Seyreyle güzeli’ Osman Şengül, ‘Şen olasın Ürgüp’ü Yusuf Baloğlu, koro ‘Ayağına giyer üç güllü çorap’ı, ‘Dervent Deresi’ni Ekrem Kaya, koro ‘Halaylar, Bu tepe pullu tepe, Delilo, Büyük cevizin dibi, Nare-nare, Lorke-lorke’yi seslendirmişlerdir.

Öyküleriyle Türküler konserinde ses renklerinin güzelliği ile hanendelik yapan sanatçılar ise şöyle: Fatma İnan, Osman Şengül, Alaaddin Ekizer, Nejdet Keçeci, Sultan Durmaz, Nuray Yarkın, Selim Yarkın, Yusuf Baloğlu, Ekrem Kaya, Bayram Kabadayı, Sebahattin Gümüşcan, Safiye Güven, Havva Kalay, Sevim Pekcan, Hıdır Dağhan ve Hayrettin Koçak.

Seslere, sazlarıyla eşlik eden, onlara ustaca yol gösteren, yol veren sazlarını konuşturan sazendeler de şöyle:

Bağlamalar: Murat Işık, Atilla Özdek, Kaval-Zurna Ney: Umut Eraslan, Kabak Kemane: Atakan Sürüdü, Klavye: Kıvanç Büyümez, Basgitar: Hakan Şen, Bateri: Mustafa Yiyenoğlugil.

Ana sütü gibi ak, ana sütü gibi temiz olan Türkülerimizi dinlemek insanlarımızı mutluluktan mutluluğa koşturdu. Ümit ederiz ki, Konya Barosu ve onun çok değerli Başkanı Av. Hasan Özen ve diğer yönetim kurulu üyeleri bu yaz konserinden sonra, sonbahar, kış, ilkbahar gibi konser etkinliklerini devam ettirirler.

 

Önceki ve Sonraki Yazılar
YAZIYA YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Arşivi