Konya Bakırcılar Odası hizmette 3. yılında

Konya Bakırcılar Odası hizmette 3. yılında

Hizmette 3. yıla ulaşan Konya Bakırcılar Odası Başkanı İbrahim Işık, göreve geldiklerinde 434 olan üye sayılarını 965 ulaştırdıklarını, her zaman oda üyesi esnafın sorunlarıyla ilgilendiklerini ve hizmet vermekten de mutlu olduklarını söyledi.

Konya Bakır, Züccaciye, Hırdavatçılar, Kalaycılar, Alüminyum, Banyo Kazancıları, Güneş Enerjicileri ve Hediyelik Eşyacılar Odası, hizmette üçüncü yıla ulaşmanın mutluluğunu yaşıyor. KONESOB toplantı Salonunda düzelenen 3. Yıl değerlendirne toplantısına KONESOB Başkanı Muharrem Karabacak ve Bakırcılar Odası yönetim kurulu üyeleri de katıldı.Oda Başkanı İbrahim Işık yaptığı açıklamada şunları söyledi: “Öncelikle birlikte görev yaptığım yönetim kurulumuzdaki Sayın Ahmet Sönmez’e, Sayın Fatih Er’e, Sayın Yakup Ayan’a, Sayın Hakkı Şahin’e, Sayın Mehmet Candaş’a, Sayın Hakan Aktaş’a ve KONESOB Başkanımız Sayın Muharrem Karabacak’a, bugüne kadar bizlere desteklerini esirgemeyen Konya basınına, bütün kurumlara ve tüm esnaf üyelerimize teşekkür ediyorum. Sık sık üyelerimizi ziyaret ederek, sorunları hakkında bilgi alarak, sorunlarının çözümü için gerekli girişimlerde bulunduk. Odamıza bağlı olan Zücaciyeci, Hırdavatçı, Hediyelik Eşyacı esnaflarımızla birlik ve dayanışma kahvaltısında bir araya geldik. Bunun yanında üyelerimizi sektördeki yenilikleri takip edip bilgi sahibi olmaları için 9 tane fuara götürdük. Resmi kurumlarımızı ziyaret ederek, esnafımızın taleplerini ileterek, Odamız hakkında istişareler yaptık. Şehrimizdeki STK’ları da ziyaret ettik. Odamızda pos cihazımız yoktu, bu cihazı bağlatırdık. Özel hastaneler, petrol istasyonları, özel okullar ile otellerle sözleşmeler yaparak, esnafımızın indirimli hizmet almalarını sağladık. Üyelerimize KOSGEB ile ilgili sunumlar yaptık. İŞKUR toplantısı yaparak, üyelerimizi bilgilendirdik. Odamız adına belediyeleri ziyaret ettik. Odamızın avukatı yoktu, bir avukat ile anlaşma yaptık. Üyelerimize odaya kayıtlı olduklarına dair sertifika düzenleyerek, takdim ettik. Odamıza televizyon aldık. Üyelerimize doğum günlerinde kutlama mesajları atıyoruz. İnternet sistemimizi genişletmek adına odamıza 1 adet daha bilgisayar aldık. Bayan üyelerimize özel programlar düzenledik. Üyelerimize Kapadokya-Ürgüp gezisi düzenledik. 20 yılını doldurmuş ve kaybolmaya yüz tutmuş meslek gruplu üyelerimizi dükkânlarında ziyaret edip, plaket takdim ettik. Üyelerimiz için ücretsiz diş taraması ve enfeksiyon hastalıklarıyla ilgili seminer düzenledik. Anlayacağınız kısa süre içinde büyük işlere imza attık, atmaya da devam edeceğiz. Bugüne kadar tek amacımız üyelerimizin mutluluğu ve mesleklerinin yaşaması oldu. Her zaman yanlarında olduk, olmaya da devam edeceğiz” dedi.

AVM’LER DE, HER ŞEYİN SATILMASININ ÖNÜNE GEÇİLMELİDİR”

Yaşanan pandemiden ötürü Oda üyesi esnaf ve sanatkârların durumunun iyi olmadığına da değinen Başkan İbrahim Işık, “Yaşadığımız salgından dolayı esnafımızın ve sanatkârımızın ekonomik durumu iyi değil. Özellikle uygulanan kısıtlamalarda hafta sonra zincir marketlerin açık olması ve iğneden ipliğe her şeyi satması esnafımızın kazancını düşürüyor. Bundan dolayı da zorluk çekiyoruz. Devletimizden, zincir ve büyük marketlerde her şeyin satılmasının önüne geçilmesini talep ediyoruz. Bunun yanında esnafımızın yaşadığı sorunların çözüme kavuşturulmasını ve yeterince destek verilerek sahip çıkılmasını bekliyoruz. Dileğimiz ülkemizle birlikte dünya genelinde yaşadığımız salgından biran önce kurtulmamızdır” diye konuştu. KONESOB Başkanı Muharrem Karabacak Bakırcılar Odasının görevini layikıyla yerine getirdiğini ifade ederek, “Bakırcılar Odası Başkanı İbrahim Işık ve yönetim kurulu üyelerimiz almış olduğunu görevi bugüne kadar başarılı ve layıkıyla yerine getirdiler. Kendilerini kutluyorum. Başarılar diliyorum. Beraber esnafımızın sorunlarının çözümüne ulaştık. Halen çalışmalarımız devam ediyor. Hizmet çıtasını yükselten odamıza çok teşekkür ediyorum” şeklinde konuştu.

HABER MERKEZİ

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.