Murat Ata

Murat Ata

'KOCA KONYA'LI'

'KOCA KONYA'LI'

Eskiler sevdikleri ve hürmet ettikleri, Selçuklulardan günümüze yansıyan örf, adet ve kültürü yaşayan-yaşatmaya çalışan kişilere Konya şivesiyle ‘Goca Gonyalı’ derlerdi. Bu zamanda böyle kişilerle nadiren de olsa karşılaşabiliyor olmamız Konya’mız için sevindirici bir durum.

**

Bu nadir şahsiyetlerden biri de, tabi ki Sağlık Bakanımız Sayın Fahrettin Koca’dır. Covit 19 pandemi sürecinin başından bugüne dek sergilediği tavır, duruş, önderliğini yaptığı sağlık çalışanlarımızla beraber verdikleri yoğun, azimli ve kararlı mücadele takdire şayandır.

**

Üslubu, nezaketini hiçbir zaman bozmadan yaptığı açıklamaları ve uyarıları, hassas ya da önemli konuları içeren sorulara kibarca ve incitmeden verdiği cevaplarıyla Sayın Fahrettin Koca milletimizin gönüllerinde taht kuran bir karakter olmuştur.

**

Sağlık bakanlığımızın başarıyla uyguladığı Filyasyon sisteminin ülkemizin covit 19 mücadelesinde gerçekleştirdiği olumlu grafiğin en önemli etkeni olduğunu biliyoruz. Dün bizzat tanıklık ettiğim bu çalışma gerçekten büyük önem taşıyor. Hayatlar kurtarıyor.

**

Olay kısaca şöyle; Pazar günü Eskişehir’de sınava giren bir yakınımın kardeşi dün Konya’ya geliyor. Sınava girdiği okulda bir öğrencinin covit 19 tanı belirtileri oluyor. Pazar günü o okulda sınava giren herkes tek tek aranıp evlerine ya da bulundukları yere sağlık ekipleri gönderiliyor. Covit 19 Testleri yapılıyor. 14 gün kendilerini izole etmeleri sağlanıyor.

Kimilerine göre basit ya da büyütülmemesi gereken filyasyon uygulamasıyla, devletimiz riskli gördüğü her vatandaşının evine sağlık ekipleri göndererek anında müdahaleyle salgının önüne geçme gayreti gösteriyor.

**

Ama yine kimilerinin yıllardır hayranlık duyduğu Avrupa ülkeleri ve Amerika’nın bunu beceremediği için covit 19 salgınında düştükleri durum ortada.

Şuan uyma zorunluluklarımızın olduğu kısıtlı normalleşme döneminde, Sayın Fahrettin Koca ve gece gündüz emek sarf eden sağlıkçılarımızın çabalarını hiçe sayan görüntüler oluşturmamı ise madalyonun diğer yüzünde olan bizlere yakışmadı yakışmıyor.

Başımızı ellerimizin arasına alıp düşünmemiz gereken hassasiyetlerimiz olmalı. Bazı illerimizde ve Konya’mızda covit 19 vakalarında gerileme olmadığı gibi gün be gün artan grafikler söz konusu. Eski tas eski hamam usulü asker uğurlamalarına, Konya diliyle çetnevir şenliklerine üzülerek şahit oluyoruz.

**

Sayın Sağlık Bakanımızın nezaketini bozmadan ve kibarca yaptığı uyarıları neden dikkate almadığımızı anlamakta güçlük çekiyorum.

**

Sonrasında ise, Futbol liglerinin tekrar başlamasıyla birlikte, bir maçın hakeminin yaptığı yanlışın, bir futbolcunun, bir teknik direktörün ya da kulüp başkanının yaptığı açıklamaların oluşturduğu gündemin, gerçeklerimizden, uymamız gereken tedbirlerden çok daha fazla yer kapladığını görünce Tüm ülke insanımız adına Sayın Fahrettin Koca’dan ve tüm sağlık çalışanlarımızdan ben özür diliyorum.

Goca Gonyalı Sayın Bakanım ve tüm sağlık çalışanları lütfen bizlere hakkınızı helal ediniz.

 

Önceki ve Sonraki Yazılar
Murat Ata Arşivi
SON YAZILAR