Kısıtlamalar gevşetilecek mi? Cumhurbaşkanı Erdoğan açıkladı

Kısıtlamalar gevşetilecek mi? Cumhurbaşkanı Erdoğan açıkladı

Koronavirüs kısıtlamaları gevşetilecek mi? Cumhurbaşkanı Erdoğan, cuma namazının ardından yaptığı açıklamada kısıtlamalarla ilgili açıklamada bulundu.

Cumhurbaşkanı Erdoğan, İstanbul'da Üsküdar'da cuma namazının ardından gazetecilerin sorularına cevap verdi. Erdoğan, kısıtlamalarının esnetilip esnetilmeyeceği ile ilgili olarak Bilim Kurulu'nun Pazartesi günü yapılacak Kabine toplantısında bilgi vereceğini, toplantıda kafeteryalar, restoranlarla ilgili kararlar alınacağını söyledi. 

Cumhurbaşkanı Erdoğan, AK Parti İstanbul İl Kongresi'nde yaptığı konuşmada ''Onlara rağmen Kanal İstanbul’u da yapacağız. İnadına yapacağız'' demişti. Cumhurbaşkanı Erdoğan, gazetecilerin soruları üzerine 'inadına' kelimesini ''İstanbul'a güzellik kazandıracağız'' anlamında söylediğini açıkladı.

Erdoğan'ın açıklamaları şöyle:

Hocalı'da binlerce insanın katledilmesi kabul edilebilir değil

Hocalı katliamı asılında Ermenistan'ın kişiliğinin ne olduğunu ortaya koyması bakımından çok önemli. Bir gece kalkıp da tüm insanları maalesef tanklarla, toplarla saldırıya geçmek suretiyle yüzlerce binlerce insanın katledilmesi kabul edilebilir değil. Bu Ermenistan'ın yapısı konusunda önemli.

Ermeni halkı idareden bizar duruma düşmüştür

Biz darbenin her türlüsüne karşıyız. Darbeleri kabul etmemiz mümkün değil. Askerin, adeta darbe çığırtkanlığına girmesi kabul edilebilir değil. Bir yönetim değişikliğine gidilecekse, bunu Ermenistan halkı yapar, bunu da Ermenistan halkı tasarrufuna bırakmak lazım. Ermeni halkı idareden, yönetimden artık bizar duruma düşmüştür.

 

Kısıtlamalar gevşetilecek mi?

Bilim Kurulumuzun çalışmaları pazartesi kabinenin önüne gelecek. Müzakeresini yapacağız. Mutasyonun hangi illerde ne denli olduğunu Sağlık Bakanımız bizlere sunacak. Bizler ne gibi tedbirler alabiliriz. Burada özellikle lokantalarla kafeteryalarla ilgili otellerle ilgili ne gibi adımlar atarız bütün bunların kararını pazartesi kabine toplantısında alacak ve yapacağım açıklamada tüm halkıma ifade edeceğim. 

İstanbul'da çöpler kaldırılmıyor

Çevre ve Şehircilik Bakanlığı her türlü adımı atmış bulunuyoruz. Bu proje ta benim Büyükşehir Belediye Başkanlığıma dayanan bir projedir. Hala ana muhalefet 'Yaptırmayız, istemeyiz...' Yahu siz neyi istiyorsunuz ki.. Sel felaketi oldu, İzmir ne hale geldi biliyorsunuz. İstanbul ne hale geldi, görüyorsunuz. Tedbirleri var mı? İstanbul'da çöp dağları aynen benim belediyeyi devraldığım zamandaki gibi yükselmeye başladı. Sen belediye başkanı değil misin? Bu çöpler neden kaldırılmıyor.

İnadına ifadesini İstanbul'a güzellik kazandıracağız anlamında söyledim

İnadına ifadesini ben İstanbul'a güzellik kazandıracağız, yeni değil, projemiz hazırdır. Şu anda projemiz alternatifleriyle hazırdır ve bu projeyi Karadeniz'i Marmara'ya bağlamak suretiyle hayata geçireceğiz. Dünya bu projeyi hayran hayran gelip yerinde izleyecek. Her türlü adımı şu anda atmış bulunuyoruz. Ne bundan ana muhalefet anlar ne İstanbul Büyükşehir Belediyesi anlar.

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.