Kiracıların feryadı!

Kiracıların feryadı!

Asgari ücrete zam yapılmamasını isteyen Kiracılar Derneği, maaşlarına gelen yüzde 5lik zamma karşılık kira, elektrik ve doğalgaza ise yüzde 100lere varan zam gelmesinden yakınıyor

HÜKÜMET VE YEREL YÖNETİCİLER BİZİ DÜŞÜNMÜYOR

Kiracıların sorunlarını gündeme getirmek amacıyla Konya’da Kiracılar Derneği kuruldu. Dernek Başkanı Muammer Hoşgör, hem hükümetin hem de yerel yöneticilerin kiracıları düşünmediğini söyledi. Muammer Hoşgör, “Biz bu ülkenin insanı değil miyiz?” diye sorarak sıkıntı ve tepkilerini ifade etti. Hükümetin ‘100 YTL’ye konut’ projesini ise “Başka çaremiz yok” diye değerlendirdi.
ASGARİ ÜCRETE ZAM YAPILMASIN!
Asgari ücrete de zam yapılmamasını isteyen Muammer Hoşgör, bunun gerekçesini de şöyle açıkladı: “Asgari ücrete yüzde 4-5 zam yapılıyor. Diğer taraftan vergilere, doğalgaz ve elektriğe yüzde 20’lerden fazla zam geliyor. Kiralara da hemen zam geliyor. Asgari ücret sabitleşsin, kiralar da asgari ücretlinin vereceği kadar olsun. Bir ülkede asgari ücret kiraların altındaysa, insanların halini düşünmek lazım. En büyük sıkıntımız ev kirası.”
2050’NİN KONYASI İÇİN ÇALIŞANLARA SİTEM
Yerel yönetimleri de halka duyarsız olmakla eleştiren Muammer Hoşgör, “Kriz deniyor, köprülere, yollara, parke taşlarına trilyonlar harcanıyor. Ülke için gerekli olabilir ama bu ülkenin yaşamak için çabalayan insanları var, onlara neden önem verilmiyor? Belediye başkanları 2050’nin Konyası için çalışıyorlar ama ben bugün öldükten sonra ne olacak” diye tepkisini dile getirdi.

Kiracı dernek kurdu

Aldıkları asgari ücretin yarıdan fazlasını kiraya veren vatandaşlar, ‘artık boğazımıza geldi’ diyerek Kiracılar Derneği kurdu. Dernek, bütün kiracıların sıkıntılarını gündeme getirecek


Kiracıların sorunlarını gündeme getirmek ve konut yapılmasını sağlamak amacıyla Konya’da Kiracılar Derneği kuruldu. Dernek kuruluşu için resmi başvuruda bulunulduğu belirtildi. Kiracılar Derneği’nin başkanı Muammer Hoşgör, hem hükümetin hem de yerel yönetimlerin kiracıları hiçbir şekilde düşünmediğini belirtti.
TOKİ, DAR GELİRLİYE KONUT ÜRETMİYOR
Muammer Hoşgör, Başbakan Erdoğan’ın açıkladığı, aylık 100 YTL’ye 40 metrekarelik ev düşüncesini de ‘başka alternatifimiz yok’ diye değerlendirerek, şöyle devam etti: “Bir oda bir salon olsun bizim için fark etmez. Zaten başka bir alternatifimiz yok. En azından akşam olduğu zaman içine girelim ve aybaşı geldiğinde maaşımızın yarısını elimizden almasınlar.”
TOKİ’nin dar gelirliler için yaptığı konutlara oturanların bazılarının şartları uymasına rağmen bir bölümünün de uymadığını aktaran Muammer Hoşgör, aldığı asgari ücretin yarısından fazlasını kira verenlerin yine açıkta kaldığını ve sıkıntısını kimselere ifade edemediğini söyledi. Muammer Hoşgör, “Biz bu ülkenin insanı değil miyiz?” diye sorarak tepkisini dile getirdi.
ASGARİ ÜCRETE ZAM YAPILMASIN!
Asgari ücrete de zam yapılmamasını isteyen Hoşgör, bunun gerekçesini de şöyle açıkladı: “Asgari ücrete yüzde 4-5 zam yapılıyor. Diğer taraftan vergilere, doğalgaz ve elektriğe yüzde 20’lerden fazla zam geliyor. Kiralara da hemen zam geliyor. Asgari ücret sabitleşsin, kiralar da asgari ücretlinin vereceği kadar olsun. Bir ülkede asgari ücret kiraların altındaysa, insanların halini düşünmek lazım. En büyük sıkıntımız ev kirası.”
2050’NİN KONYASI İÇİN ÇALIŞANLARA SİTEM
Yerel yönetimleri de halka duyarsız olmakla eleştiren Muammer Hoşgör, “Kriz deniyor, köprülere, yollara, parke taşlarına trilyonlar harcanıyor. Ülke için gerekli olabilir ama bu ülkenin yaşamak için çabalayan insanları var, onlara neden önem verilmiyor? Belediye başkanları 2050’nin Konyası için çalışıyorlar ama ben bugün öldükten sonra ne olacak. Benim istediğim daha fazla konut yapılsın. Ben konut için büyükşehir belediye başkanın ayağına 4 defa gittim. Özel kalemine tembihlemiş, konut konusunda gelenlerle ilgilenmiyor. Sen bizimle ilgilenmezsen adam yerine koymuyorsun demek. Bizim sorunumuzla ilgilenecek bir belediye başkanı istiyoruz. Bizleri sadece seçim zamanında halktan sayıyorlar” dedi.

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.