Kiracılar ile ev sahipleri arasında yaşanan sorunlar arttı!

Kiracılar ile ev sahipleri arasında yaşanan sorunlar arttı!

Ankara Milletvekili Murat Emir, “Şu anda görülen günlük yaklaşık 150 davanın en az 45’i kiracı ile ev sahibi arasında yaşanan sorunlardan kaynaklı ortaya çıkan davalar” dedi.

CHP Ankara Milletvekili Murat Emir, mahkemelerin artık kira davalarıyla başa çıkamaz hale geldiğini söyledi. Ankara Adliyesi’ndeki kira davalarını inceleyen Emir, “Ankara Sulh Hukuk mahkemelerini tek tek dolaştık. Şu anda görülen günlük yaklaşık 150 davanın en az 45’i kiracı ile ev sahibi arasında yaşanan sorunlardan kaynaklı ortaya çıkan davalar” diye konuştu.

Cumhuriyet’in haberine göre Emir, “Bir yandan Hazine ve Maliye bakanı, ‘Gözlerimdeki ışıltıyı görüyor musun?’ diyerek vatandaşla dalga geçiyor, bir yandan da cumhurbaşkanı, ‘Benim alanım ekonomi’ diyor. Ancak, Türkiye ekonomik olarak her geçen gün biraz daha uçuruma sürüklenmeye devam ediyor. Artan ev fiyatları da iktidarın Türkiye’yi getirdiği durumun sonucu ortaya çıkan bir tablo” diye konuştu.


Bir tarafta giderek artan enflasyon karşısında malının değerini korumak isteyen ev sahibinin, diğer tarafta ise üç kuruş maaşla çocuklarının okul masrafını, mutfak masrafını karşılamaya ve bunu yaparken de kirasını ödemeye çalışan dar gelirli kiracıların bulunduğunu dile getiren Emir, “Milyonlarca insan mağdur. Bunun sonucunda ev sahipleri de kiracılar da soluğu mahkemede alıyor. Yani AK Parti, ev sahipleriyle kiracıları karşı karşıya getirmiş durumda. İktidarımızda yapacağımız ilk işlerden biri konut sorununa kalıcı çözümler getirmek olacak” dedi.

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
1 Yorum