Kıdemli inşaat mühendisleri ödüllendirildi

Kıdemli inşaat mühendisleri ödüllendirildi

İnşaat Mühendisleri Odası Konya Şubesi tarafından, meslekte 25 ve 40 yılını doldurmuş üyelere, düzenlenen törenle plaket verildi.

 Geleneksel olarak düzenlenen, Dedeman Otel’de gerçekleştirilen yemekli törene Büyükşehir Belediye Başkanı Tahir Akyürek, Vakıflar Bölge Müdürü İbrahim Genç, inşaat mühendisleri ve davetliler katıldı. Törende konuşan Tahir Akyürek, meslekte 25 ve 40 yılını doldurmuşların yanında 50 yılını doldurmuş olanları da görmek istediklerini söyledi. İnşaat mühendislerinin, kentin gelişmesinde büyük önem taşıdığına da değinen Akyürek, İnşaat Mühendisleri Odası’nın bu konuda Konya’yı çok iyi temsil ettiğini belirtti. Dünyada her şeyin geliştiğini, buna bağlı olarak kurum ve kuruluşların da hizmet çıtasını yükseltmesi gerektiğini söyleyen Tahir Akyürek, “Konya artık sıradan bir Anadolu kenti değil, gelişmiş, hizmet çıtasını yükseltmiş bir kent. Bunu, şehrimize gelen misafirlerden, turistlerden ve kardeş kentlerimizden duyuyoruz. Bundan dolayı da, Konya’da hizmet edecek kuruluşların kendilerini geliştirmeleri gerekiyor” ifadelerini kullandı. İnşaat Mühendisleri Odası Konya Şube Başkanı Uğur İbrahim Altay da inşaat mühendisliği mesleğinin zor ama insanlık için önemli olduğunu söyledi. İnşaat mühendislerinin mesleki ve ahlaki birçok sorunla mücadele ettiğini savunan Altay, “Mesleğimizde bilginin yanı sıra tecrübe önemli bir yapı taşıdır. Karşılaşılan sıkıntılar ve zorluklar ancak ve ancak tecrübe ve birikimlerle aşılabilir. Meslektaşlarımız, tüm yaşamları boyunca gerek mesleki gerek ahlaki birçok sorunla mücadele etmektedirler. Halen 19 pilot ilde uygulanan yapı denetimi dışında kalan ilimizde kontrollük hizmetleri fenni mesullüklerle yürütülmektedir. Kamu adına denetleme yapmakla yükümlü olan fenni mesuller başkaca bir örneğinin bulunmadığı şekilde ücretlerini mal sahiplerinden almaktadırlar. Bu durum birçok sorunu beraberinde getirmekte ve kontrollük hizmetlerinde zafiyetler meydana getirmektedir. Bu çarpık durum bir an önce düzeltilmeli ve halen uygulanan yapı denetim yasası aksaklıkları giderilip çağdaş hale getirilerek, tüm yurtta uygulanmaya başlanmalıdır” ifadelerini kullandı. Parası olan herkesin müteahhitlik yapabildiğini, bunun da kentlerin imarında sorunlara neden olduğunu aktaran Uğur İbrahim Altay, “Parası olan herkesin akşamdan sabaha yapmaya başlayabileceği, hiçbir kriteri bulunmayan, hiçbir geçmiş gerektirmeyen, çıraklığı ve kalfalığı bulunmayan tek meslek olan müteahhitler, ülkeyi kuralsız bir şekilde imar etmeye devam etmektedirler. Müteahhitlik yasası bir an önce çıkarılmalı ve müteahhitlerin sicilleri tutularak yetki ve sorumlukları düzene konulmalıdır” dedi. Kamuda çalışan inşaat mühendisleri arasında ücret eşitsizliği bulunduğunu aktaran Altay, “Kamuda çalışan meslektaşlarımız ise aynı işi yapmalarına rağmen farklı kurumlarda bulunmalarından dolayı farklı ücret almaktadırlar. Özlük hakları ve ücretleri verdikleri hizmet ve aldıkları sorumlulukla ters orantılıdır. Bir an önce mühendislere gerekli önem verilmeli ve bu tutarsız durumlar düzeltilmeli” diye konuştu.
Protokol konuşmalarından sonra inşaat mühendisliğinde 25 ve 40 yılını dolduran üyelere plaket, onur belgesi ve rozet takdim edildi.
UĞUR ELMAS

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.