Kayasu Şenliği’nde hasret giderdiler

Kayasu Şenliği’nde hasret giderdiler

Kayasu Eğitim Kültür ve Sosyal Yardımlaşma Derneği tarafından Akören Belediyesi öncülüğünde düzenlenen 24. Körpe Seyid’i Anma ve Kayasu Şenliği, geçtiğimiz Pazar günü görkemli bir şekilde yapıldı.

Kayasu Eğitim Kültür ve Sosyal Yardımlaşma Derneği tarafından Akören Belediyesi öncülüğünde düzenlenen 24. Körpe Seyid’i Anma ve Kayasu Şenliği, geçtiğimiz Pazar günü görkemli bir şekilde yapıldı. Seydişehir’in kurucusu Seydi Harun Veli Hazretlerinin küçük kardeşi Körpe Seyid Türbesi’nin ziyareti, Hafız Sefa Dişbudak’ın Kur’an tilaveti ve Konya Platform Camiî İmam Hatibi Mustafa Dişbudak’ın yaptığı duayla başlayan Körpe Seyid’i Anma ve Kayasu Şenliği’ne; 26. Dönem Konya Milletvekili Ahmet Sorgun, Konya Vali Yardımcısı Mehmet Aydın, Akören İlçe Jandarma Komutanı Hasan Özkan, Akören Kaymakamı İhsan Maskar, Akören Belediye Başkanı İsmail Arslan, AK Parti İlçe Başkanı Müzeyyen Çetinkaya, MHP İlçe Başkanı Sebahattin Ipıl, Kayasu Mahalle Muhtarı Mustafa Dadak, Kayasu Eğitim Kültür ve Sosyal Yardımlaşma Derneği Başkanı Süleyman Ergün, sivil ve askerî erkân ile Kayasulular katıldı.  Katılımın yüksek olduğu ve Kayasu’ya güzellik katan Kayasu Göleti’nin yeşillikleri arasında gerçekleştirilen şenliğe katılanlara etli pilav ikram edildi. Kayasu Eğitim Kültür ve Sosyal Yardımlaşma Derneği Başkanı Süleyman Ergün, yardımlarından dolayı Akören İlçe Belediye Başkanı İsmail Arslan’a ve hemşehrilerine teşekkür etti. Mahalle Muhtarı Mustafa Dadak ise belediye, kaymakamlık ve dernek yetkililerine gösterdikleri çabalarından dolayı şükranlarını ifade etti. Milletvekili Ahmet Sorgun da şölende kısa bir selamlama konuşması yaparak şenliğe katılanları tek tek gezdi.

HİZMET EDENLERE TEŞEKKÜR BELGESİ

Sunuculuğunu İbrahim Can’ın yaptığı programda şilt takdim törenine geçildi.

Kayasu Derneği’nin ilk onur belgesini Vali Yardımcısı Mehmet Aydın, Şehit Hamdi Karagöz’ün babası Tahir Karagöz’e takdim etti. Şehit İsmail Yalçın’ın onur belgesini ise Akören Kaymakamı İhsan Maskar, şehit babası Süleyman Yalçın’a takdim etti. Akören-Kayasu-Seydişehir yolu çalışmaları sebebiyle Karayolları 3. Bölge Müdürlüğü adına teşekkür belgesini ise, müdür yardımcısı Mustafa Uysal’a Akören Belediye Başkanı İsmail Arslan verdi. Kayasu Belde Belediye Başkanlıkları yapan Zekeriya Can ve Ali Tosun, Mehmet Tekkeş’e de hizmetlerinden dolayı teşekkür belgeleri sırasıyla İlçe Jandarma Bölük Komutanı Hasan Özkan, Akören Ak Parti İlçe Başkanı Müzeyyen Çetinkaya, Muhtar Mustafa Dadak ile Dernek Başkanı Süleyman Ergün beraber takdim ettiler. Şehit Hamdi Karagöz Ortaokulu öğrencileri arasında yapılan Esmaül Hüsna Yarışması’nda dereceye giren Özgül Öztaş, Zehra Bozbıyık, Hümeysar Eryiğit, Büşra Bozbıyık ve Sultan Sena Uzun’a da ödül olarak çeşitli hediyeler verildi. 24. Körpe Seyyid’i Anma ve Kayasu Şenliği’ne 7’den 70’ine katılan Kayasulular, hem sıla-i rahim yaptılar hem de birbirleriyle hasret gidererek gönüllerince eğlendiler.

HABER MERKEZİ

 

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.