Kawasaki'den sonra gizemli hastalık!

Kawasaki'den sonra gizemli hastalık!

Korona bitmeden yeni bir salgın endişesi daha başladı. Avrupa'ya adım adım sıçrayan yeni hastalık bu kez çocukları vuruyor.

Korona bitmeden yeni salgın endişesi başladı. Gizemli hastalık bu kez çocukları vuruyor. Avrupa'da yaklaşık 230 çocuk muhtemelen koronanın tetiklediği yeni ve gizemli bir hastalığın pençesinde.

Çocuklarda "Pediatrik Multisistem Inflamatuar Sendromu" (PMIS) adı verilen nadir bir tabloyu tetiklediğine dair bulgular var. Koronanın gribe benzediği gibi yeni hastalığın belirtileri de tıpkı kawasaki sendromuna benziyor. Kawasaki sendromu ve toksik şok sendromu olarak adlandırılan
İki tane tablonun birlikte görüldüğü bir durum. Amerika ve Avrupa çocuk ölümlerine neden olan sendrom yüzünden paniğe kapıldı. 230 muhtemel vaka var. İki çocuk ise hayatını kaybetti. Herkesin en büyük korkusu ölü sayısının artması.

Bütün anne babaların aklındaki soru aynı; "Virüs korona gibi çocuktan çocuğa bulaşır mı?" Çocuklar korona hastalığını çok hafif geçiriyor. Genelde de hasarsız atlatıyor. Ancak bu kez aynı durum söz konusu değil. Kawasaki sendromunda hiç tedavi yapılmazsa yüzde 25 oranında kalp tutulumu oluyor. Sonraki yıllarda sorunlara neden oluyor. Erken tedaviyle yüzde 1, yüzde 5'e düşüyor. Uzmanlar, aynı şeyin bu hastalık için de olacağını düşünüyor.

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.