Karatay’ın tarım ve hayvancılığının geleceği görüşüldü

Karatay’ın tarım ve hayvancılığının geleceği görüşüldü

Konya'nın Karatay ilçesinde düzenlenen toplantıda ilçenin tarım ve hayvancılığı tüm yönleriyle ele alındı

AK Parti Konya Milletvekili Halil Etyemez, AK Parti Karatay İlçe Başkanı Mehmet Genç ve Karatay Belediye Başkanı Hasan Kılca, tarım toplantıları çerçevesinde Karatay muhtarlarıyla bir araya geldi.

Toplantıya AK Parti Konya Milletvekili Halil Etyemez, AK Parti Karatay İlçe Başkanı Mehmet Genç ve Karatay Belediye Başkanı Hasan Kılca’nın yanı sıra AK Parti Konya İl Başkan Yardımcıları, AK Parti İl ve Karatay İlçe Yönetim Kurulu Üyeleri, ilçenin tarım, hayvancılık ile sulamayla ilgili kurum, kuruluş, birlik ve odaların yöneticileri ile Karatay’da görev yapan muhtarlar katıldı.

karatayin-tarim-ve-hayvanciliginin-gelecegi-gorusuldu.jpgAK Parti Konya Milletvekili Halil Etyemez, toplantıda Karatay’a yapılan tarım yatırımları ve 2002’den bugüne kadar Karataylı çiftçilere verilen tarımsal destekler hakkında muhtarlara bilgi verdi.

“KARATAY ÖNEMLİ DESTEK İLE YATIRIMLAR ALDI”Karatay’ın hem yüzölçümü hem çiftçi ile hayvan ve tarımsal alanlar bakımından Konya’nın en önemli ilçelerinden birisi olduğuna vurgu yapan Milletvekili Halil Etyemez; “Bizler sık sık gerek STK ve kamu kurum ile kuruluşlarla gerek üreticimiz ve vatandaşlarımızla bir araya geliyoruz. Bugün de muhtarlarımızla birlikteyiz, gündemimiz tarım ve hayvancılık. İnşallah burada talep ve önerileri dinleyerek notlarımız alacağız. Notlarımızı raporlayarak ilgili bakanlık ve kurumlara ileteceğiz ve konuların takibini, çözümünü sağlayacağız. Çiftçi Kayıt Sistemi’ne kayıtlı Karataylı çiftçi sayısı 5 bin 785, büyükbaş işletme sayısı 3 bin 900, küçükbaş işletme sayısı 700, büyükbaş hayvan sayısı 81 bin 197, küçükbaş hayvan sayısı 248 bin 317’dir. Hükümetimiz bitkisel üretimde 2002 ile 2021 yılları arasında 919 milyon 810 bin lira, hayvancılıkta ise 462 milyon 540 bin lira; yani toplamda 1 milyar 680 milyon TL destek verdi. DSİ yatırımları konusunda da Karatay önemli ilerlemeler kaydetti. Bu kapsamda 2003 – 2022 yılları arasında Karatay’a 188 milyon TL yatırım yapıldı ve 3 tesis hizmete alındı. Arazi toplulaştırma ve tarla içi geliştirme hizmetleri kapsamında ise 3 proje tamamlanarak 734.790 dekar alan tescili yapıldı” dedi.

“KARATAY, TARIM VE HAYVANCILIKTA ÖNEMLİ BİR MERKEZ”AK Parti Karatay İlçe Başkanı Mehmet Genç de yaptığı konuşmada Karatay’ın tarım ve hayvancılık alanında Konya’nın önemli ilçelerinden birisi olduğunu söyledi. İlçe Başkanı Mehmet Genç şunları aktardı; “Bugüne kadar ilçemizde toplumun tüm kesimleriyle birçok toplantı yaptık. Bugün de ilçemizin tarım ve hayvancılığını konuşuyoruz. Karatay bildiğiniz gibi tarım ve hayvancılıkta Konyamızın önemli bir ilçesi konumunda. Dolayısıyla ilçemizi ilgilendiren birçok konuyu bugün istişare ederek inşallah hep birlikte çözüm üreteceğiz. Bugüne kadar olduğu gibi bugünden sonra da el birliğiyle hemşehrilerimizin sorunlarına çözüm üretmeye, talep ve beklentilerini karşılamaya devam edeceğiz.”

“KARATAY, KONYAMIZIN GÜZİDE BİR TARIM İLÇESİDİR”
Karatay Belediye Başkanı Hasan Kılca ise Karatay’ı Konya’nın güzide bir tarım ilçesi olarak nitelendirerek; “Bu bağlamda tarım ve hayvancılıkla ilgili böylesine önemli bir toplantının ilçemizde yapılması bizler için de oldukça önemli. Karatay Belediyesi olarak da bizim de bu konuda önemli bir gayretimiz var. Önümüzdeki dönemlerde bu adımları da bir bir atacağız ve inşallah üreticimiz bu konuda belli oranda bir rahatlama sağlamış olacaktır. Dolayısıyla bugüne kadar olduğu gibi bundan sonra da bizler de Karatay Belediyesi olarak çiftçimizin ve üreticimizin yanında olmaya devam edeceğiz” ifadelerini kullandı.

 

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.