Karatay’da iki anaokulu açıldı

Karatay’da iki anaokulu açıldı

Karatay Belediyesi tarafından yapımı tamamlanan Hamzaoğlu ve Köprübaşı Mevlana Anaokulları düzenlenen törenle hizmete açıldı. Başkan Hasan Kılca, Karatay'ın eğitime desteğinin süreceğini söyledi

Toplam 7 milyon 600 bin liraya mal edilen ve 8’er derslikli anaokulları Hamzaoğlu ve Köprübaşı Mahallelerinde faaliyete başladı. Düzenlenen açılış törenine Konya Milletvekili Orhan Erdem, Konya Valisi Vahdettin Özkan, Konya İl Jandarma Komutanı Şakir Uslu, Konya İl Müftüsü Ali Öge, Konya İl Milli Eğitim Müdürü Seyit Ali Büyük, Merkez İlçe Kaymakamları, Merkez İlçe Belediye Başkanları, Ak Parti İl Başkanı Hasan Angı ve çok sayıda kişi katıldı. Açılış konuşması gerçekleştiren Karatay Belediye Başkanı Hasan Kılca, “Eğitim yatırımlarımıza hız kesmeden devam ediyoruz. Bir başka Karatay diyerek çıktığımız bu yolda Karatayımız için birçok hizmete imza atıyoruz” şeklinde konuştu.

2-2-1200x800.jpg

YATIRIMLARIMIZ DEVAM EDİYOR

Karatay’da eğitim yatırımlarının aralıksız devam ettiğini kaydeden Karatay Belediye Başkanı Hasan Kılca, “Eğitim yatırımlarımız aralıksız devam ediyor. Bugün de hamdolsun iki anaokulu açılışında birlikteyiz. Gönül bahçemizin en kıymetli çiçekleri olan çocuklarımız için ne yapsak azdır. Hamzaoğlu ve Köprübaşı Mahallelerimize açtığımız anaokullarımızla birlikte bu bölgedeki büyük bir ihtiyacı giderdik. Bununla birlikte ilkokul, ortaokul ve lise düzeyinde de çalışmalarımız var. Okullarımızın açılması ile birlikte tüm birinci sınıflarımızın masalarına çanta ve kırtasiye ürünlerini hediye olarak bıraktık. Ortaokul öğrencilerimizin tamamına TÜBİTAK Bilim Çocuk dergisini; liseli öğrencilerimize ise TÜBİTAK Bilim Teknik dergisini ulaştırdık” ifadelerini kullandı.

 

EĞİTİM SÜREKLİ GELİŞTİRİLMESİ GEREKEN BİR ALAN

Açılış töreninde konuşma yapan Vali Vahdettin Özkan ise şunları kaydetti: “Güzel ve tarihi bir mekânda eğitime gönül vermiş sizlerle birlikte bu çalışmaları müşahade etmek güzel bir durum. Hasan başkanımıza ve ekibine bu vesile ile teşekkür ediyoruz. Tüm ilçelerimizde eğitime dair bir mesele oldu mu tüm kurumlarımız gereken gayreti göstermekte. Bunlarla birlikte eğitim alanı sürekli iyileştirilmesi gereken ve geliştirilmesi gereken bir alan olarak karşımızda. Nitekim bizim hedeflerimiz de sürekli eğitimin kalitesinin artması yönünde. Hedefimiz ortak. Çocuklarımızın eğitimle en güzel şekilde buluşması ortak hedefimiz.” Konuşmaların ardından Hamzaoğlu ve Köprübaşı Mevlana Anaokulları'nın açılışı dualarla yapıldı.

EYYÜB KARAKUZU

2-3-1200x800.jpg

2-1-1200x800.jpg

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.