Karatay Üniversitesi kanunu Meclis’te

Karatay Üniversitesi kanunu Meclis’te

Konya Ticaret Odası Eğitim ve Sağlık Vakfı tarafından kurulacak olan KTO-Karatay Üniversitesinin 6 Kasım 2008de YÖK Genel Kurulunda kabul edilmesinin ardından, üniversitenin kurulmasına ilişkin kanun tasarısı 2 Şubat 2009 günü yapılan Bakanlar Kurulu Topl

Konya’ya ilk özel üniversite kazandırma projesine kararlılıkla devam ettiklerini ifade eden Konya Ticaret Odası Yönetim Kurulu Başkanı, TOBB Başkan Yardımcısı Hüseyin Üzülmez, “Konya’yı tarihi misyonuna yeniden kavuşturmak için çıktığımız bu yolda son olarak Üniversitemizin kanun tasarısı Bakanlar Kurulu’nda kabul edilmiştir. Bundan sonra kanun tasarımız Türkiye Büyük Millet Meclisi’ne sevk edilecek burada görüşüldükten ve Cumhurbaşkanımız tarafından onaylandıktan sonra KTO-Karatay Üniversitesi tüzel kişiliğine kavuşmuş olacaktır. Bu sürecinde hızlı bir şekilde tamamlanması için çalışmalarımızı aralıksız sürdüreceğiz” dedi.

Üniversite temelinin 12 Kasım 2008 tarihinde atıldığını hatırlatan Üzülmez, “Şu anda yemekhane, kütüphane, rektörlük ve eğitim bloğumuzda inşaat çalışmaları hızla devam etmektedir. Kaba inşaatı 5 ay içerisinde bitmiş olacaktır” diye konuştu.
Üzülmez, üniversiteyi önümüzdeki eğitim yılına açmayı hedeflediklerini belirterek, üniversitenin kuruluş aşamalarına katkı sağlayan bütün kişi, kurum ve kuruluşlara teşekkür etti. KTO-Karatay Üniversitesi’nde, Fen Edebiyat, Mühendislik, İktisadi ve İdari Bilimler,Güzel Sanatlar ve Tasarım ile Hukuk Fakültesi bulunacak. Yüksek Okul olarak ise, Uygulamalı Bilimler Fakültesi yer alacak. Sosyal Bilimler Enstitüsü ve Fen Bilimleri Enstitüsü de KTO-Karatay Üniversitesi bünyesinde yer alacak. Üniversitenin yasalaşma sürecinde ilave fakülteler olabileceği bildirilirken, nihai sonucun Meclis’te yasalaşması ve Cumhurbaşkanı tarafından onaylanmasıyla netlik kazanacağı öğrenildi.

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.