Karaman'da sokak sağlıklaştırma projesi

Karaman'da sokak sağlıklaştırma projesi

Karaman Belediye Başkanı Kamil Uğurlu, Tapucak Mahallesi’nde uygulanan “Sokak Sağlıklaştırma” projesi kapsamında yapılan çalışmaları yerinde inceledi.

Proje kapsamında Tapucak’ta bulunan sokaklar, tarihi dokusuna uygun olarak yeniden ele alınıyor. Sokaklara bakan avlu duvarları, evlerin kapı ve pencere çerçeveleri ile bina cepheleri yenilenirken, yollara ise uygun taşlar döşenecek. Sokak Sağlıklaştırma Projesi ile şehrin eski tarihini yeniden canlandıracaklarını söyleyen Belediye Başkanı Kamil Uğurlu, “Böylece kültürel mirasımızı gelecek nesillere özgün kimliğiyle emanet etmiş olacağız" dedi. Yapılan bu çalışma ile tarihimize sahip çıktıklarını ifade eden Uğurlu, “Konya Tabiat Varlıklarını Koruma Kurulu’nun onay vermesi ile gerçekleştirilen sokak sağlıklaştırma çalışmalarımız yoğun bir şekilde devam ediyor. Tapucak tarihi bir mekandır. Burada tarihi dokuya uygun olarak projelendirme yaptık. Hazırlanan proje kapsamında, sokağa cephesi bulunan bütün evlerin bahçe duvarlarında sağlıklaştırma yapılıyor. Sokaklardaki mevcut asfalt yerine ise geleneksel kesme bazalt taş döşenecek ve sokak aydınlatma sistemleri uygulanacak" diye konuştu.
Başkan Uğurlu, Sokak Sağlıklaştırma Projesi’nin tamamlanmasıyla, Tapucak ve çevresinin, misafirlerini yeni yüzüyle karşılayacağını sözlerine ekledi.

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.