Karaman’da kavun şenliği düzenlendi

Karaman’da kavun şenliği düzenlendi

Karaman’da kavun şenliği düzenlendi.

Merkeze bağlı Süleymanhacı Köyü’nde bu yıl ilki düzenlenen şenliğe Karaman Valisi Murat Koca, İl Genel Meclis Başkanı Mustafa Bayır, Gıda, Tarım ve Hayvancılık İl Müdür Vekili Mehmet Öztiryaki ile sivil toplum kuruluş temsilcileri ve köylüler katıldı.

Süleymanhacı Köyü Muhtarı Halit Akın'ın açılış konuşmasının ardından Süleymanhacı Köyü Tarım Danışmanı Ziraat Mühendisi Derya Kandak, kavun üretimi ve bu yıl ilki gerçekleştirilen kavun şenliği hakkında bilgiler verdi. Üreticilerin her türlü sorunlarında yanlarında olmaya çalıştıklarını belirten Gıda, Tarım ve Hayvancılık İl Müdür Vekili Mehmet Öztiryaki ise Süleymanhacı Köyünde yetiştirilen kavun miktarı hakkında rakamsal bilgiler verdi.

Vali Murat Koca ise köyün kavunuyla ün yaptığını belirterek, “Süleymanhacı Köyümüzde yaklaşık bin dekarlık bir alanda kavun ekimi yapılmaktadır. Burada yetiştirilen kavunların ilimizde ayrı bir yeri var. Gerçekleştirilen bu şenlik ile Süleymanhacı kavunun ülke genelinde yerini alacağını ümit ediyor, şenliğin hayırlı ve daimi olmasını temenni ediyorum" dedi.

Kavun şenliği yetiştiriciler arasında yapılan yarışmada dereceye girenlere ödüllerinin verilmesi ve ikramların sunulması ile sona erdi.

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.