Karaman'da bayram boyunca şehir içi ulaşım ücretsiz

Karaman'da bayram boyunca şehir içi ulaşım ücretsiz

Karaman Belediye Başkanı Kâmil Uğurlu, vatandaşların rahat ve huzurlu bir bayram geçirmeleri için belediyenin birçok biriminin çalışacağını ve tüm hazırlıkların tamamlandığını belirtti. Uğurlu ilde bayram süresince şehir içi ulaşımın ücretsiz olacağını sö

Karaman Belediye Başkanı Kâmil Uğurlu, vatandaşların rahat ve huzurlu bir bayram geçirmeleri için belediyenin birçok biriminin çalışacağını ve tüm hazırlıkların tamamlandığını belirtti. Uğurlu ilde bayram süresince şehir içi ulaşımın ücretsiz olacağını söyledi.

Karaman Belediyesi her yıl olduğu gibi bu yıl da yaklaşan Ramazan Bayramı için bir dizi tedbir aldı. Belediyeden yapılan açıklamada, yaklaşan Ramazan Bayramı nedeniyle mezarlık, park-bahçe, temizlik ve ulaşım ile ilgili bazı düzenlemeler yapıldığı bildirildi.

Alınan karara göre, bayram süresince şehir içerisinde ulaşım hizmeti veren halk otobüsleri ücretsiz yolcu taşıyacak. Bayramın 1. 2. ve 3. günü ücretsiz olan otobüsler, sabah saat 08.00'den gece 23.00'e kadar saat başı sefer düzenleyecek.

Arife gününden itibaren ziyaretçi akınına uğrayan şehir mezarlığında, araç park alanları düzenlendi, çeşmelerin bakım ve onarımı yapıldı, mezar aralarındaki yabancı otlar yeniden temizlendi ve vatandaşların mezar başlarına su taşımaları için su bidonları hazırlandı.Cuma günleri hoparlör sistemi ile okutulan Kur'an-ı Kerim, arife günü de okunmaya devam edecek.

Ayrıca Kent Mezarlığı'nı ziyarete gelen yaşlı, hasta ve yürüyemeyecek durumda olan vatandaşlar arife günü görevlilerce mezarlık içerisinde araçla taşınacak.
Zabıta, su arıza ve Çağrı merkezi ise 24 saat esasına göre hizmet verecek. Zabıta ekipleri ise denetimlerine bayram boyunca devam edecek.

Belediye Başkanı Kâmil Uğurlu, "Karaman Belediyesi olarak vatandaşların mutlu ve huzurlu bir bayram geçirmeleri için çeşitli düzenlemeler yaptık. Belediye otobüslerimiz ücretsiz hizmet verecek, Mezarlıkta gerekli düzenlemelerimizi yaptık, Zabıta müdürlüğümüze bağlı ekiplerimiz de bayramda 24 görevinin başında olacak. Vatandaşlarımız herhangi bir olumsuzluk halinde 444 25 70 Çağrı merkezi'ni arasınlar. Tüm Karamanlı hemşehrilerimin ve tüm Müslüman Âlemi'nin Ramazan Bayramı'nı kutluyor, bayramın hayırlara vesile olmasını diliyorum." dedi.

BAYRAMLAŞMA BAYRAMIN İKİNCİ GÜNÜ

        Öte yandan Karaman Belediyesi'nde bayramlaşma bayramın ikinci günü olan 9 Ağustos Cuma günü Türk Dili Parkı'nda hizmet veren Gönül Gözü Kahvesi'nde saat 11.00'de başlayacak.

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.