Karaman’da 9 ayda 108 yangına müdahale edildi

Karaman’da 9 ayda 108 yangına müdahale edildi

Karaman Belediyesine bağlı İtfaiye Müdürlüğü, bu yılın ilk 9 ayında 108 yangın olayına müdahale ederken, bu yangınlar için 871 ton su kullandı.

İtfaiye Müdürü İsa Kayhan, bu yılın ilk 9 aylık döneminde çıkan yangınların geçen yıla göre karşılaştırıldığında aynı sayıda olduğunu söyledi. Karaman’da bu zamana kadar 2 büyük yangın olayı yaşadıklarını belirten Kayhan, bu yangınlardan birisinin odun pazarında çıkan yangın, diğerinin ise bir hayvan çiftliğine ait saman balyalarının yanması olduğunu kaydetti. İkametlerde çıkan yangınların elektrik tesisatı, çocukların ateşle oyun oynaması ve sigaradan kaynaklı olduğunu dile getiren Kayhan, çatı yangınlarının ise izolasyon sırasında meydana geldiğini ifade etti. İtfaiye Müdürü Kayhan, 2012 yılının ilk 9 ayında 114 olaya müdahale ettiklerini, bunlardan 97’sinin ikamet, bahçe ve çatı yangını 17’sinin ise araç yangını olduğunu, 2013 yılının ilk 9 aylık dönemindeyse 113 olaya müdahale edildiğini, bunlardan 102’sinin yine ev, bahçe, çatı ve ahır yangını, 11’inin ise araç yangını olduğunu söyledi.

2.5 AYDA 600 OT YANGININA MÜDAHALE EDİLDİ


İtfaiye Müdürü İsa Kayhan, Karaman’da yaz dönemlerinde ot yangınının fazla olmasından dert yandı. İtfaiye Müdürlüğü olarak geçtiğimiz 2.5 aylık dönem içerisinde itfaiye araçlarının yaklaşık 600 ot yangınına gittiğini belirten Kayhan, "Bu ot yangınlarına bakıldığında sanki bir şey yokmuş gibi görülüyor. Ancak işin aslı öyle değil. Gidilen her ot yangını yakın mesafede olmuyor. Bazen 30 kilometre uzaklıktaki bir ot yangınına bile itfaiye aracı gidiyor. Biz maddi hasar olmadığı için bu ot yangınlarına tutanak tutmuyoruz. Ama bir hesap yaptığımızda 600 ot yangını için 300 ton su kullanmışız. Buna birde araçların yakıtını ekledik mi yaklaşık 60 bin lira gibi bir masraf çıkıyor. Tabi ki bu masraf hepimizin cebinden çıkıyor. Bizim vatandaşlarımızdan istediğimiz ot yangınlarına karşı daha duyarlı olmaları ve yapılan uyarılara uymalarıdır" diye konuştu.

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.