Karaman Devlet Hastanesi hizmete açıldı

Karaman Devlet Hastanesi hizmete açıldı

Sağlık Bakanı Mehmet Müezzinoğlu, Karaman Devlet Hastanesi'nin açılış töreninde yaptığı konuşmada, modern bir şifa merkezinin açılışında bulunmaktan mutluluk duyduğunu söyledi.

Sağlık Bakanı Mehmet Müezzinoğlu, "11 yıldır nasıl çok farklı değişimleri, hele hele sağlıkta sessiz devrimi başardıysak, ulaşımda, eğitimde ve tüm alanlarda sessiz bir devrimi milletimizle başardıysak, yarınlarda çok daha güçlü devrimleri birlikte başaracağız. Yeter ki bir olalım, birlik olalım" dedi.

Müezzinoğlu, Karaman Devlet Hastanesi'nin açılış töreninde yaptığı konuşmada, modern bir şifa merkezinin açılışında bulunmaktan mutluluk duyduğunu söyledi.

Karaman Devlet Hastanesi'nin son derece çağdaş ve modern bir hastane olduğunu ifade eden Müezzinoğlu, hastanenin 450 yatak kapasitesi ile ileri tıbbi donanıma sahip olduğunu vurguladı.

- "AK Parti milletin partisi"

Müezzinoğlu, yarınları daha güzel yapmak için milletçe beraberlik içinde koşacaklarını vurgulayarak, şunları kaydetti:

"11 yıldır nasıl çok farklı değişimleri, hele hele sağlıkta sessiz devrimi başardıysak, ulaşımda, eğitimde ve tüm alanlarda sessiz bir devrimi milletimizle başardıysak, yarınlarda çok daha güçlü devrimleri birlikte başaracağız. Yeter ki bir olalım, birlik olalım. Başbakanımız Recep Tayyip Erdoğan 2001’de Adalet ve Kalkınma Partisi’nin kuruluşunu Türkiye ve dünya kamuoyuna açıklarken, 3 tane temel cümle söyledi. Bunlardan bir tanesi, 'AK Parti milletin partisi' sözüydü, AK Parti milletin partisi oldu. 'AK Parti milletin ortak değerlerinin temsilcisidir' dedi, milletimizin ortak değerlerini temsil ediyoruz. 'AK Parti milletin ortak hedef ve hayallerinin öncülüğünü yapacak' dedi, kurulduğumuzdan beri onu yaptık ve onu yapmaya devam ediyoruz." 

- "Yüzde 39'larda olan hasta memnuniyeti yüzde 75'lere çıktı"

Aile hekimleriyle, uzman doktorlarla ve sağlık çalışanlarıyla gece gündüz demeden vatandaşın hizmetinde olduklarını anlatan Müezzinoğlu, 2002'de yüzde 39'larda olan hasta memnuniyetinin yüzde 75'lere çıktığını, hedeflerinin "daha iyisi, daha güzeli" olduğunu aktardı.

Müezzinoğlu, 2002'de yeşil kartlıların, SSK'lıların, emeklilerin hepsinin ayrı ayrı perişan olduğunu ifade ederek, "Yaşlılarımız, engellilerimiz hak getireydi. Şimdi artık yeşil kartlısı, SSK'lısı, Bağ-Kur'lusu, çalışanı da çalışmayanı da en modern mekanlarda, en ideal koşullarda hizmet alıyor" diye konuştu.

2002 yılında Almanya’dan bir Alman vatandaşın sağlık sorunu yaşadığında tedavi için ambulans uçak ile ülkesine götürüldüğünü anlatan Müezzinoğlu, konuşmasını şöyle sürdürdü:

"Bu millete inanmayanlar ve güvenmeyenler, 'Biz bunu yapamayız, bunu başaramayız' diyorlardı ama AK Parti ve Recep Tayyip Erdoğan, 'Artık Türkiye'de hiçbir şey eskisi gibi olmayacak' dedi. Ambulans helikopter var mı? Ambulans uçaklarımız var mı? 15 gün önce Kazakistan'da tır şoförümüz kaza yaptı, kırıkları vardı. Olağanüstü bir sorunu yoktu, orada tedavi olabilirdi ama bize ulaştı, 'Ben ülkemde tedavi olmak istiyorum' dedi. Ambulans uçağımız gitti, tır şoförümüzü aldı ve getirdi. Ey bu ülkede 'milletçiyim' diye geçinenler... 10 yıl önce rüyanızda görseniz bunların olabileceğine inanır mıydınız? Ey SGK Genel Müdürlüğü yapan sayın Kılıçdaroğlu, bugün, çok değil 3 günlüğüne Sağlık Bakanlığına baksan, ambulans uçaklarımıza yakıt koyamazsınız, yakıt. Ama bunlar Türkiye'nin büyümesinden rahatsız oluyorlar."

- "Şehir hastaneleri sağlık turizmini canlandıracak"

 Ülke genelinde toplam 31 bin yatak kapasiteli 212 hastanenin inşaatının devam ettiğini vurgulayan Müezzinoğlu, şunları söyledi:

"Hastanelerimizin yarıya yakını bu yıl, kalanı ise gelecek yıl bitecek. Yine 24 bin yatak kapasiteli şehir hastanelerimiz de 3 yıl sonra bu ülkenin hizmetine girecek. O zaman yalnız 76 milyon ülke insanı değil, yakın coğrafyasında 1 milyar nüfusa sağlık turizmi hizmeti sunacak bir Türkiye'yi inşallah göreceğiz. Ey Kılıçdaroğlu ve ey Bahçeli, senin vizyonun bunlara yetişir mi? Ama onların öyle bir derdi yok. Onların derdi tuzak kurmak, Kime? Millete. Onların derdi tezgah kurmak, kime? Milli iradeye. Ama ne yaparlarsa yapsınlar, hangi tuzakları kurarlarsa kursunlar, artık başaramayacaklar. Çünkü Karaman var, çünkü büyük Türk milleti var. Çünkü AK Parti var, Recep Tayyip Erdoğan var. Çok daha güzel günleri birlikte oluşturacağız. Büyük hedeflere birlikte yürüyeceğiz . Sağlığımızı daha iyi noktaya taşıdığımız gibi, sandığın hukukunun da korunması lazım. Milli iradenin, hak ve hukukunun da korunmasını lazım. Birilerinin oraya girip de virüslük yapmasına, mikropluk yapmasına asla müsaade etmemeliyiz."

Konuşmaların ardından Sağlık Bakanı Mehmet Müezzinoğlu ve Ulaştırma, Denizcilik ve Haberleşme Bakanı Lütfi Elvan, hastanenin açılışını gerçekleştirdi.

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.