Karaduman: Üniversite diploması işsizlik sertifikasına dönüştü

Karaduman: Üniversite diploması işsizlik sertifikasına dönüştü

Saadet Partisi Konya Milletvekili Abdulkadir Karaduman, TBMM’de düzenlediği basın toplantısıyla gündemi değerlendirdi. Karaduman, işsizliğin ülkenin en önemli problemi olduğunun altını çizdi.

Saadet Partisi Konya Milletvekili ve Gençlik Kolları Genel Başkanı Abdulkadir Karaduman, Türkiye Büyük Millet Meclisi’nde (TBMM) düzenlediği basın toplantısıyla gündemdeki gelişmeleri değerlendirdi. Karaduman, hükümetin koronavirüs politikası başta olmak üzere ekonomi ve genç işsizlikle ilgili çarpıcı tespitlerde bulundu. Karaduman, “TÜİK’in de açıkladığı enflasyon rakamları başta olmak üzere veriler tümüyle gerçek dışıdır. Bugün ülkemizde 5 üniversite mezunundan 1’i işsiz durumundadır. Hal böyleyken, üniversite diplomaları birer işsizlik sertifikası haline gelmiştir. Bu anlamda üretime dönük yatırımlar yapılmalıdır” dedi.

VATANDAŞLAR HASTANEDE YER BULAMIYOR

Karaduman, Sağlık Bakanlığı tarafından açıklanan verilerin gerçeği yansıtmadığını dile getirerek, “Salgınla mücadelede şeffaflığın ciddiyeti her zamankinden daha önemlidir. Gelinen noktada, devlet ciddiyetinden bütünüyle uzaklaşmaktadır. Vatandaşlarımız, açıklanan rakamlara itibar göstermiyor. Bu da çok büyük bir zafiyete neden oluyor. Gerçekler gizlendiği için salgınla mücadele gerçekliğe uygun olarak yapılmamaktadır. Hükümet salgınla yeterince mücadele etmediği için sağlık çalışanlarımız da bundan ciddi şekilde etkilenmiştir. Vatandaşlarımız hastalığın ciddi boyuta ulaştığını ancak hastanede yer bulamadığını söylüyor. Sağlık çalışanlarımız olumsuz koşullarda çalışmaktadır. Bu sürecin kahramanlarının motivasyonu çok büyük yara almıştır” diye konuştu.

YETKİLİLER SALGINLA İLGİLİ GERÇEK BİLGİLERİ AÇIKLAMALI

Yıllara göre Ağustos ayı vefat sayısı üzerinden koronavirüsten hayatını kaybeden kişi sayısı ile ilgili çarpıcı verileri açıklayan Karaduman, “Konya’da 2017 yılı Ağustos ayında 313 kişi, 2018 yılında 382 kişi, 2019’da 398 kişi yaşamını yitirirken, 2020 yılı Ağustos ayında ise 882 kişi hayatını kaybetmiştir. Yani geçtiğimizin yılların Ağustos ayına göre 400’ün üzerinde fazla kişi hayatını kaybetmiştir. Bu veriler ortaya koyuyor ki, açıklanan veriler gerçeği yansıtmıyor. İstanbul’da 2019 yılı Ağustos ayında 5 bin 771 kişi yaşamını yitirirken, 2020 yılında ise 6 bin 321 kişi yaşamını yitirdi. Ankara’da 2019 Ağustos ayında 1.212 kişi yaşamını yitirirken, bu Ağustos ayında 1.686 kişi hayatını kaybetti. Konya, İstanbul, Ankara, Malatya ve Erzurum’da 2019 Ağustos ayında 8 bin 199 kişi hayatını kaybederken, 2020 yılı Ağustos ayında 10 bin 48 kişi hayatını kaybetmiştir. Bu tablo ülkemizde salgının gerçek tablosudur. Gerçekler açıklanmadan salgınla mücadele edilmez. Yetkililer salgınla ilgili verileri açıklamalıdır” şeklinde konuştu. 

 

AKILDA VE VİCDANDA YERİ YOK!

Çin’in Doğu Türkistan’da uyguladığı işgal politikasına sert tepki gösteren Karaduman, “Bu zulümleri herkes görüyor ancak iktidar ve ortakları bu apaçık kıyımı görmemekte ısrar ediyor. İktidar, Doğu Türkistan’daki zulmü görmemek bir yana sesini duyurmaya çalışan Doğu Türkistanlıları çeşitli yöntemlerle engellemekte, gözaltına almakta veya sınır dışı etmektedir.  Çin’in uyguladığı zulüm ayyuka çıkmışken sesini duydurmaya çalışan Doğu Türkistanlılar bölücü ya da ABD ajanı olarak yaftalanıyor. Bu kabul edilebilir değildir. Bakınız! Çin tarafından toplama kamplarında tutulan ailelerinin serbest bırakılması için yaklaşık 10 kişilik Doğu Türkistanlı bir grubun Ankara’da basın açıklaması yapmasına izin verilmedi. Doğu Türkistanlı grup iki gün önce Ankara’ya gelirken araçları polis tarafından durdurulmuş ve Ankara’ya sokulmamışlardır. Bu tavrın ne akıllarda ne de vicdanlarda yeri yoktur. Hiçbir ticari anlaşma ya başka bir ortaklık Doğu Türkistan’daki zulme kayıtsız kalmanın gerekçesi olamaz” ifadelerini kullandı.

İŞSİZLİK EN ÖNEMLİ PROBLEM!

Karaduman, işsizliğin Türkiye’de en büyük tehlike olduğunun altını çizerek, “Ülkedeki istihdam vatandaşlara gelecek vaat edemezse o zaman bu ülkenin gençleri yurt dışı hayali kurar. İşsizlik ülkemizin en önemli problemidir. TÜİK’in de açıkladığı enflasyon rakamları başta olmak üzere veriler tümüyle gerçek dışıdır. Bugün ülkemizde 5 üniversite mezunundan 1’i işsiz durumundadır. Hal böyleyken, üniversite diplomaları birer işsizlik sertifikası haline gelmiştir. Bu anlamda üretime dönük yatırımlar yapılmalıdır. Bu ülkenin gençlerine yurt dışında hayal kurma zorunluluğu bir kenara bırakmak suretiyle, gelecek hayali ülkemizde kurulması sağlanmalıdır. Saadet Partisi olarak biz hiçbir vatandaşımızın yurt dışı hayalini kurmayacağı bir ülke kuracağımızı söylüyoruz. Bu da boynumuzun borcudur” diye konuştu.

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
2 Yorum