Kara yollarının kar ve buz mücadelesi

Kara yollarının kar ve buz mücadelesi

Kara yolları 3. Bölge Müdürlüğü, yolların buz ve kar nedeniyle kapalı kalmaması için hazırlıklarını tamamladı.

Bölge Müdürü Haşmet Ruşen Oğuzalp, yaptığı yazılı açıklamada, bölge hudutları içinde kışın trafik akışını ve güvenliğini sağlamak, taşıtların seyrini kolaylaştırmak, yolları açık tutmak amacı ile hazırlanan kış programında daima açık tutulacak yolların uzunluğunun, makine ve ekipmanlar dikkate alınarak artırıldığını belirtti. 
Oğuzalp, bölge müdürlüğünün Konya, Karaman, Afyonkarahisar ve Aksaray illerinin tamamını kapsadığını, 2 bin 486 kilometre devlet, 2 bin 626 kilometre il yolu olmak üzere toplam 5 bin 112 kilometre yol ağının bulunduğunu vurgulayarak, şunları kaydetti: 
''Bu toplam ağımızın kar mücadelesinde daimi açılacak yol uzunluğu 4 bin 635 kilometre, fırsat bulundukça açılacak yol ağı ise 374 kilometredir. Müdürlük sınırları içinde 57 ekip ve 390 personelle çalışmalar sürdürülmektedir. Kar ve buzlanmayla mücadele çalışmalarında, 70 bıçaklı kamyon, 30 greyder, 26 adet yükleyici, 8 rotatif kar makinesi, 3 adet rotatif kamyon, 36 tuz serici, 72 adet kar bıçağı kullanılmaktadır. Buzlanma yapacak satıhların temizlenmesi için gerekli 6 bin 510 ton tuz ve 10 bin 550 metreküp tuz agregası depolanmıştır.'' 
Oğuzalp, şu ana kadar 800 ton tuz ve bin 400 metre küp tuz agregası kullanıldığını belirterek, sürücülerin karlı ve buzlu kesimlerde trafik kurallarına ve işaretlerine uymalarının, kar mücadelesinde kolaylık sağlayacağını bildirdi.

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.