Kar ve yağmur hayatı olumsuz etkiledi

Kar ve yağmur hayatı olumsuz etkiledi

Konya ve çevresinde dün sabah saatlerinde başlayan kar ve karla karışık yağmur, kara yollarında ulaşımı olumsuz etkiliyor.

SEYDİŞEHİR-ANTALYA KARAYOLUNDA ULAŞIMIN GÜÇLÜKLE SAĞLANIYOR

Seydişehir-Antalya karayolunun 20 ve 50. kilometreleri arası, özellikle Alacabel mevkisindeki kar yağışı, zaman zaman ulaşımı aksatıyor. Bölge trafik ekipleri, Seydişehir'den Antalya yönüne gidecek araçların zincirsiz geçişlerine izin vermiyor. Konya'yı İstanbul'a bağlayan karayolunda da Akşehir'e kadar bazı kısımlarda kar yağışının etkili olduğu, sürücülerin dikkatli olmaları gerektiği bildirildi. Karaman'ın Sarıveliler ilçesini Alanya'ya bağlayan karayolunda da kar yağışının sürdüğü, kar kalındığının 35 santimetreyi geçtiğini belirtildi. Sarıveliler-Alanya kara yolu Civandere mevkisinde güçlükle ilerleyen 8 araçta bulunanlardan birinin, karayollarına bağlı ekipte çalışan greyder operatörünü aradığı ve destek istediği bildirildi. Bunun üzerine bölgeye giden greyderin arkasına takılan 8 aracın Sarıveliler'e kadar geldiği, zaman zaman etkisini artıran tipi yüzünden ulaşımın güçlükle sağlandığı öğrenildi. Konya'nın Hadim ve Taşkent ilçeleri, Karaman'ın Sarıveliler ve Ermenek ilçeleri ile çevresinde kar yağışının sürdüğü, zorunlu olmadıkça bölgede özel araçla trafiğe çıkılmaması gerektiği kaydedildi.

KARABULUT ÇAYI TAŞTI, EKİLİ ARAZİ ZARAR GÖRDÜ

Akşehir'e bağlı Çakıllar beldesinden doğup, Bisse, Üçhüyük, Söğütlü ve Karabulut köyleri ile Tepeköy ve Altuntaş beldelerinden geçerek Akşehir Gölü'ne ulaşan Karabulut Çayı, şiddetli yağmur sonucu taştı. Taşan çay, belde ve köylerdeki ekili tarım alanlarına zarar verdi. 

Altuntaş beldesinde çiftçilik yapan Mahmut Yılmaz (46), 10 dekar hububat ekili tarlasının suyla kaplandığını belirterek, son yıllarda yağmur beklediklerini, susuzluk nedeniyle ürünlerinin zayıf olduğunu, ancak bu kez de fazla yağış nedeniyle ürününün zarar gördüğünü söyledi.Akşehir Gölü'ne ulaşan Karahüyük ve Savaş çaylarının da dolduğu bildiren yetkililer, yağışların şiddetini artırması durumunda bu çayların da taşabileceği uyarısında bulundu.

 

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.