Kamu çalışanlarının haklarını koruduk

Kamu çalışanlarının haklarını koruduk
Konya Kamu-Sen İl Temsilcisi Sadi Eriş, düzenlediği basın toplantısında kamu çalışanlarının sadece maaş yönündeki sorunlarını değil tüm alanda haklarını koruduklarını söyledi.
Sendika binasında düzenlediği basın toplantısında son gelişmeleri değerlendiren Eriş, referanduma gidecek olan Anayasa değişikliği paketi ile ilgili endişeleri olduğunu da dile getirdi.
Bu yıl toplu görüşme sürecinde gündeme getirecekleri en önemli konunun maaş artışı olduğunu da belirten Eriş, “Ancak kamu görevlilerinin maaş artışları ile birlikte başka birçok sorunu da bulunmaktadır. Kamuda istihdam yapısını değiştiren, iş güvencesini yok eden 4-b ve 4-c statüsünde eleman çalıştırma uygulamasından vazgeçilmelidir. Bu statülerde çalışan tüm kamu çalışanları kadrolu statüye geçirilmelidir.  Kamu görevlilerinin maaşlarına yapılacak artışlarda hedeflenen enflasyon yerine açlık ve yoksulluk sınırının dikkate alınması bir zorunluluktur. Bugüne kadar Uzlaştırma Kurulu kararlarının uygulanmaması nedeniyle kamu görevlilerinin 262 TL ile 284 TL arasında kaybı olmuştur” dedi.
Eriş, geçmiş dönem kayıplarının karşılanması için seyyanen 200 TL, 2011 yılı için ise enflasyon hedefinin üzerine yüzde 2 refah payı eklenmesi suretiyle ulaşılan yüzde 10 maaş zammı talep ettiklerini de dile getirdi.

ALİ SAİT ÖGE
 

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.