İşte Passat'ın yerini alacak 'Volkswagen ID.7' karşınızda

İşte Passat'ın yerini alacak 'Volkswagen ID.7' karşınızda

Volkswagen Passat'ın sedan versiyonu, Türkiye'deki fiyat listelerinden çıkardığını duyurmuştu. Volkswagen, yeni elektrikli otomobili ID.7'yi tanıttı.

Alman otomobil devi Volkswagen, 5 Ocak'ta başlayacak tüketici elektroniği fuarı CES 2023 ile ilgili dikkat çeken bir duyuru yaptı. Şirket, bu etkinlikler kapsamında ID.7 olarak isimlendirdiği yeni tam elektrikli sedan otomobilini sergileyeceğini açıkladı. Peki Volkswagen ID.7, tüketiciye neler sunacak?

Volkswagen'in elektrikli otomobillerde kullandığı MEB platformu üzerine inşa edilen ID.7, Volkswagen'in D segment sedanları arasında yer alan Arteon'a yakın boyutlara sahip. Bu da elektrikli sedanın üst segmentte yer alacağını gözler önüne seriyor ki Volkswagen CEO'su Thomas Schafer da bu durumu doğruluyor. Schafer'a göre ID.7, birinci sınıf kalite, konfor ve teknoloji sunacak

Volkswagen ID.7'nin dış tasarımı, şirketin ID. serisindeki diğer modellerine benzerlik gösteriyor. Ancak burada benzersiz bir detay ile karşılaşıyoruz. Volkswagen, CES 2023'te sergileyeceği sedanın dış katmanında 40 kat elektronik boya kullandı. Bu boya teknolojisi, aracın renk değiştirmesine olanak tanıyacak. Ancak ID.7'yi satın alan tüketiciler, bu özellikten faydalanamayacaklar.

Elektrikli sedan, iç tasarımıyla da dikkat çekici. Bu araçta 15 inç büyüklüğünde bilgi-eğlence ekranı bulunuyor. Dijital gösterge ekranı, bilgi-eğlence ekranının yanında küçücük kalıyor. Sesli iletişim desteğine sahip olacak otomobil, sürücünün komutlarına cevap verebiliyor. Ayrıca ID.7'nin yeni nesil kliması, sürücünün arabaya yaklaştığını anlayıp, iklim durumuna göre soğutma veya ısıtma işlemini otomatik olarak başlatabilecek.

Volkswagen'in açıklamalarına göre ID.7'nin klima sistemi, sesli komut sistemiyle de entegre çalışacak. "Merhaba Volkswagen" denilerek tetiklenecek sesli asistan, "Ellerim üşüdü." denildiğinde direksiyon ısıtmasını, "Ayaklarım üşüdü." denildiğinde ise klimanın alt bölgesini aktif hale getirecek. Bu durum, tersine olasılıklar için de geçerli olacak.

Otomobil devi, ID.7'nin sahip olduğu motor ile ilgili hiçbir açıklama yapmadı. Ancak aracın batarya kapasitesini biliyoruz. Yapılan açıklamaya göre tam dolu bataryaya sahip ID.7, WLTP standartlarına göre 700 kilometre menzile sahip olacak. 

Volkswagen'in yeni elektrikli sedan modeli ID.7, Kuzey Amerika, Çin ve Avrupa pazarında satışa sunulacak. Yani bu otomobil, bir gün Türkiye'ye de gelebilir.

Volkswagen, ID.7'nin fiyatına ilişkin bir açıklamada bulunmadı.

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
3 Yorum