İsrail'e Su Verilmesine Milli Gazete'den Çarpıcı Manşet

İsrail'e Su Verilmesine Milli Gazete'den Çarpıcı Manşet

Başbakan Yardımcısı Tuğrul Türkeş'in KKTC'ye uzatılan su boru hattından "İsrail'e de su veririz" açıklaması sonrası Milli Gazete'den çarpıcı bir manşet geldi. Gazete, Milli Gazete haklı çıktı dedi.

İşte Milli Gazete'nin haberi;

Millî Gazete’nin “İsrail’e Su Endişesi” ve “Gaz, Su, İsrail” manşetleriyle ülke gündemine taşıdığı Türkiye’nin en önemli su kaynaklarının İsrail’e aktarılmasını öngören projenin ilk ayağını Başbakan Yardımcısı Tuğrul Türkeş duyurdu. Türkeş, ‘KKTC Su Temin Projesi‘ kapsamında, Rum tarafına ve İsrail’e su temini yapabileceklerini söyledi.

Türkeş’in bu açıklamaları, “Türkiye’nin su kaynakları Akdeniz’den İsrail’e pompalanacak” diyen Millî Gazete’yi bir kez daha haklı çıkarırken, Rum Kesimi’nde ve özellikle İsrail tarafında hiç şüphe yok ki memnuniyetle karşılandı.

Su işi Tuğrul Türkeş’e ihale edilmiş

İsrail’e “su” vermek kadar bu meseleyi kamuoyuna maletme girişimi de son derece önemliydi. Ortaya çıkan tabloda öyle anlaşılıyorki  ihale  Başbakan Yardımcısı Tuğrul Türkeş’e kalmış.

Yıllardır çoluk çocuk demeden Müslüman kardeşlerimizi şehit eden;  her fırsatta bombalayan, her fırsatta öldüren, her fırsatta zulmeden… Mescid-i Aksa’mızı esaret altında tutan işgalci İsrail’e hangi gerekçeyle olursa olsun bir damla suyumuzu dahi veremezsiniz!

FIRAT VE DİCLE SIRADA

Manavgat’tan İsrail’e su gitmeye devam ederken, şimdi de Anamur’un suyu İsrail’e pompalanacak. KKTC’yi bahane ederek kuraklıkla boğuşan İsrail’in imdadına yetişen Türkiye için bir adım ötesi Fırat ve Dicle… Avrupa Birliği kararıyla İsrail’in kontrolüne verilmesi yıllardır gündemde olan Fırat ve Dicle nehirleri, yetkililerin ferasetten yoksun bu tutumlarının devam etmesi durumunda sırada bekliyor.

İLK İTİRAF 2014’TE GELMİŞTİ

Kasım 2014’te Tel-Aviv’de düzenlenen ABD’li ve İsrailli üst düzey yetkililerinin de katıldığı toplantıda konuşan KKTC’li Bakan Özdil Nami, şu sözleri söylemişti: “Bu hususta atılan olumlu adımlar, Türkiye’den Kuzey Kıbrıs’a içme ve tarım suyu ile elektrik taşıması hedeflenen denizaltı su temin projesinden ortak yararlanma gibi diğer alanlarda işbirliğine yol açabilir.”

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.