İslami İlimler Fakültesi ilk mezunlarını verdi

İslami İlimler Fakültesi ilk mezunlarını verdi

Selçuk Üniversitesi (SÜ) İslami İlimler Fakültesi 2020-2021 akademik yılı mezuniyet töreni gerçekleşti. 27 Ağustos 2015 tarihinde kurulan ve 2017 tarihinden itibaren öğrenci almaya başlayan SÜ İslami İlimler Fakültesi ilk mezunlarını verdi.

Kur’an-ı Kerim tilaveti ile başlayan programda ilahi dinletisi de misafirlerle buluşturuldu. Derece ile mezun olan öğrencilere plaket takdimi yapılan mezuniyet programına SÜ Rektör Vekili Prof. Dr. İlhan Çiftçi, Sü Genel Sekreteri Prof. Dr. Kamil Beşoluk, İslami İlimler Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Ramazan Altıntaş, İslami İlimler hocaları, öğrenciler ve aileler katıldı. Yapılan mezuniyet töreninde toplamda 160 öğrenci diplomalarını aldı. Keykubad Köşkü önünde düzenlenen törende konuşma yapan SÜ Rektör Vekili Prof. Dr. İlhan Çiftci, “Sizler topluma hak ile hakikati anlatmakla mükellef insanlarsınız. Bununla birlikte insanların gerek psikolojik gerek sosyolojik problemlerini çözebilen, onlara şifa olabilen ilaçları ‘Kur’an Eczanesi’nden alıp muhtaçlara dağıtmakla da mükellefsiniz. Vazifeniz çok mühim. Unutmayın; her bitiş yeni bir başlangıçtır. Şimdi sıra topluma hizmet etmeye ve ‘Asım’ın nesli’ gibi yeni nesiller yetiştirmeye geldi. Sizlere tavsiyem ailenize, topluma, ülkemize, ümmete ve dahi insanlığa faydalı olacak işler yapın yahut böyle işlerin yapılmasına vesile olun. Rabbim bahtınızı ve yolunuzu açık etsin. Bu zorlu hayat yolunda ve mücadelesinde hepinize başarılar diliyorum” şeklinde konuştu.

su-islami-ilimler-fakultesi-mezuniyet-4-1280x720.jpg

İYİLİĞİ YAYMAK KÖTÜLÜĞE FREN OLMAK VAZİFEMİZDİR

İslami İlimler Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Ramazan Altıntaş ise yaptığı konuşmada şunları kaydetti: “Pandemiden dolayı iki yıl sizlerle yüz yüze gelemedik. Bunun üzüntüsü içindeyiz. Hamdolsun, bugüne kadar öğrencilerimizden bir kayıp da vermedik. Fakültemizin ilk mezunları olarak sizleri uğurlamanın hem hüznünü hem de haklı gururu ve sevincini yaşıyoruz. Artık bundan sonra eğitim ordusunun bir neferi olarak Milli Eğitim Bakanlığı ve Diyanet İşleri Başkanlığı’nda görev yapacaksınız.

su-islami-ilimler-fakultesi-mezuniyet-3-1280x720.jpg

Mezuniyet törenleri hasat mevsimi gibidir. Burada bir emek, alın teri vardır. İslami ilimler kimliğini taşıyan herkes, her yönüyle örnek alınması gereken bir şahsiyettir. Bizim sarığımız beyazdır, leke götürmez. Sizler, oturmanızdan kalkmanıza, giyiminizden kuşamınıza, yemenizden içmenize, tüm insani ilişkilerinize varıncaya kadar toplum için aranan ve kendisine benzemeye çalışılan model kişiler olmalısınız. Vazifemiz iyiliği yaymak ve kötülüklere fren olmaktır." 

su-islami-ilimler-fakultesi-mezuniyet-5-1280x720.jpg

BU KUTSAL MESLEĞİ YAPMAK İÇİN SABIRSIZLANIYORUZ

Düzenlenen mezuniyet töreninde konuşma yapan SÜ İslami İlimler Fakültesi 2020-2021 akademik yılı birincisi Merve Sevde Uçar ise şunları söyledi: “Biz İslami İlimler öğrencileri burada almış olduğumuz eğitimle; hocalarımızın bizler üzerindeki emekleri ve katkıları sayesinde, onlardan öğrenip heybemize doldurduğumuz bilgi ve birikimlerimizle bu kutsal mesleği yapmak için sabırsızlanıyoruz. Aynı zamanda biz, ‘Kim ilini tahsil etmek için bir yola girerse, Allah o kişiye cennetin yolunu kolaylaştırır’ hadisi gibi birçok hadisi hayatımıza düstur edindik. Ayrıca biz bulunduğumuz her ortamda Müslüman kimliğimizle hareket etmeyi gaye edindik. Bugün mezun olduğumuz bu günde yurdumuzun dört bir yanına yayılarak büyük bir heyecanla görevimize başlamaya hazırız." 

Biz de Merhaba Gazetesi olarak mezun olan tüm gençlere bundan sonraki hayatlarında başarılar diliyoruz. 

EYYÜB KARAKUZU

su-islami-ilimler-fakultesi-mezuniyet-1-1280x720.jpg

 

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.