İslam devletleri harekete geçmeli

İslam devletleri harekete geçmeli

İsrailin Gazzede yaptığı saldırılara bir tepki de Belediye ve Özel İdare Çalışanları Birliği Sendikası (Bem-Bir-Sen)den geldi.

Bem-Bir-Sen Konya Şube Başkanı Sait Közoğlu, Gazze’de yağdırdığı bombalarla çoluk çocuk onlarca masum insanı katleden işgali İsrail’in başta İslam alemi olmak üzere tün insanlığın nefretini kazandığını dile getirdi. İsrail’in dünyanın tek terörist devleti olduğunu kaydeden Sait Közoğlu, “Medeniyet ittifakından bahseden, dünya barışı ve özgürlük çağrıları yapan batı dünyasının sahte yüzü, İsrail’in yaptığı katliamlara sessiz kalmasıyla bir kez daha ortaya çıkmıştır. Bu bir soykırımdır. Bir taraftan barış deyip diğer taraftan masum insanları katleden İsrail’in terörist yüzünü artık tüm dünya görmelidir” diye konuştu.
İslam ülkelerinin de Filistin’de yıllardır akan Müslüman kanını durdurmak için aksiyoner olamadığını belirten Sait Közoğlu, İslam ülkelerinin artık bu vurdumduymazlığa son vermesi gerektiğini ifade etti. Bana dokunmayan yılan bin yıl yaşasın anlayışının yanlış ve insanlık dışı olduğunu vurgulayan Közoğlu, “Türkiye’nin konuyla ilgili hassasiyetini herkes göstermelidir. Ayrıca, meclisteki dostluk grubu da lav edilip, İsrail malları boykot edilmelidir. Gözünü kan bürümüş İsrail mutlaka durdurulmalı, ekonomik, askeri ve siyasi alanda boykot uygulanmalıdır” dedi.
Peygamberlerin çoğunluğunun da İsrailoğullarına indirildiğine dikkat çeken Bem-Bir-Sen Başkanı Közoğlu, “Medeniyetsiz bu millet, peygamberlerine yaptıklarıyla ihanet içindedir. Bizim medeniyetimiz ise ‘Oku’ ilahi emriyle başlayan kitap ehli bir medeniyettir. İnsanlığı karanlıklardan aydınlığa çıkaran bir medeniyettir. Adalet, hakça paylaşım, insan haklarına riayet, ahlak, ilmi teşvik ve tavsiye olmadığı takdirde neler olabileceğini bugün yeryüzünde ve bilhassa Ortadoğu’da vuku bulan hadiselerde görmek mümkündür” ifadelerini kullandı. Sait Közoğlu, saldırıda hayatını kaybeden Filistinli şehitlere Allah’tan rahmet, tüm İslam alemine başsağlığı dileyerek sözlerini tamamladı.
RASİM ATALAY

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.