Irkçılık insanlığın ve tarihin kara bir lekesidir!

Irkçılık insanlığın ve tarihin kara bir lekesidir!

AGD Sakarya Şubesi tarafından düzenlenen “Lanlako Gençlik Buluşması”nda konuşan AGD/MGV Başkanı Salih Turhan, son günlerde gündeme gelen ırkçı ifadelere tepki gösterdi.

Anadolu Gençlik Derneği-Millî Gençlik Vakfı (AGD/MGV) Genel Başkanı Salih Turhan, AGD Sakarya Şubesi tarafından tertip edilen “Lanlako Gençlik Buluşması”na katıldı.

“KARDEŞLİK VURGUSUNA İHTİYACIMIZ VAR”

Programın açılışında konuşan Turhan, son zamanlarda gündemde yer bulan ırkçı ifadelere tepki gösterdi. Böylesi günlerde ‘kardeşlik’ vurgusunun daha önem kazandığını belirten Turhan, “Bozgunculuk, fitne ve fesat, insanlık tarihinin her döneminde bir imtihan olmuştur. Fakat tarih içerisinde belirli dönemlerde karşılaştığımız bu kötülükler eğer engellenmezse bir topluluğun, bir ülkenin, bir milletin ya da topyekûn dünyanın felaketi olabilir” uyarısında bulundu.

“GENÇLİK, KÜRESEL SÖMÜRÜ SİSTEMİNİN HEDEFİNDE”

Mevcut sömürü düzenine karşı itirazı olmayan kesimlerin gençliği sorun olarak gördüğünün altını çizen Turhan, “Küresel sömürü sisteminin gençlerin kimlik arayışlarını ve heyecan duygularını sömürdüğü açıktır. Taşeron örgütlerin ve yapıların gençlerin aksiyon ve heyecan beklentileri üzerine tuzak kurduklarını, gençlerin arayışlarını ve adanmışlıklarını kendi çıkarları için kullanan sömürü mekanizmalarının varlığını hepimiz görmekteyiz” şeklinde konuştu.

“GENÇLİK, EN KIYMETLİ HAZİNEMİZDİR”

Gençlik ile ilgili değerlendirmeler yaparak sözlerine devam eden Turhan, “Gençlerimizin her biri bizim için birer hazinedir. Her biri, bütün varlığıyla bizim için son derece kıymetlidir. Bizim için genç demek, Allah’ın dağlara yüklediği fakat dağların bile kaldıramadığı o kutsal emaneti omuzlarında, yüreğinde, zihninde taşıyarak insanlığa faydalı olmaya gayret eden insan demektir” ifadelerini kullandı.

“İSLAM, KARDEŞLİK İLKESİNİ İNSANLIĞA KAZANDIRMIŞTIR”

İslam’ın insanlığı en büyük katkılarından birinin kardeşlik ilkesi olduğunu vurgulayan Turhan, “İslam’ın ayaklar altına aldığı ırkçılığı bugün baş üstünde taşımaya çalışan ve bununla abad olacağını zanneden kesimler, hem kendilerine zarar verirken hem de insanlık tarihinde bir kara leke olarak yer alıyorlar” dedi.

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
3 Yorum