İngiltere ve Almanya ilk koronavirüs aşısını kullanmaya başlıyor

İngiltere ve Almanya ilk koronavirüs aşısını kullanmaya başlıyor

Pfizer ve BioNTech tarafından ortak geliştirilen koronavirüs aşısında son aşamaya gelindi. İngiltere ve Almanya aşıyı aralık ayında kullanacaklarını duyurdu.

Dünyanın en büyük ilaç firmalarından Amerikan Pfizer ile Alman BioNTech geçtiğimiz günlerde yüzde 90 etkili olan  Covid-19 aşısını geliştirdiklerini duyurmuştu. Aşı çalışmalarının başarılı olmasında, Almanya'ya yıllar önce göçen Türkiye kökenli Prof. Dr. Uğur Şahin ve Dr. Özlem Türeci'nin kurmuş olduğu BioNTech'in payı büyük. ABD'de dağıtımına başlanan Pfizer ile BioNTech aşısının Aralık ayında İngiltere'de uygulanması bekleniyor.

İngiltere merkezli dünyanın en çok okunan ekonomi gazetelerinden birisi olan Financial Times, ülkede ilk koronavirüs aşısının haftalar içinde başlayabileceğini duyurdu. Financial Times gazetesi, BioNTech ve Pfizer'ın geliştirdiği aşıya ilk onayı vermesi beklenen İngiltere'nin, 7 Aralık gibi erken bir tarihte ilk aşıları yapabileceğini yazdı. Aynı zamanda gazete ABD'de Gıda ve İlaç Dairesi'nin (FDA) ise 10 Aralık'taki danışma toplantısının kısa süre ardından aşıya onay verebileceğini de bildirdi.

Haberde, ABD Ulusal Alerji ve Bulaşıcı Hastalıklar Enstitüsü'nün Başkanı Anthony Fauci, "Büyük ihtimalle, neredeyse kesin bir şekilde, ilk öncelik grubundaki bireylerin bir kısmını Aralık ayı sona ermeden aşılayacağız" ifadelerini kullanıyor.

Alman yetkililerin de hafta sonunda, Avrupa'daki denetçi kurumların yeşil ışık verir vermez, gelecek ay aşılamayı başlatmak için hazırlıklar yapıldığını söylediği kaydediliyor. Almanya Sağlık Bakanı Jens Spahn'ın Bavyera Radyosu'na yaptığı açıklamada "Bugün itibariyle Pfizer/BioNTech aşısının Aralık ayı ortasında onay almasını bekliyoruz" dedi aktarılıyor.

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.