“İndirim yüzde 50’den az olamaz”

“İndirim yüzde 50’den az olamaz”

Kovid-19 salgınıyla birlikte özel okullar da uzaktan eğitime geçerken; okullarla veliler arasında ücret iadesi sorunu yaşanmaya başladı.

Özel okul dernekleri, eğitim ücretinin yüzde 10’dan az, yüzde 30’dan da fazla olmamak kaydıyla velilere geri ödeme yapılacağını duyurdu. Özel Okul Velileri Platformu ise bu rakamlara tepki göstererek, iade tutarlarının yetersiz olduğunu ve bu oranın en az yüzde 50 olması gerektiğini belirtti.

Eğitim ve öğretim yılının başlamasına az bir zaman kala, özel okulların telafi eğitimleri sürüyor. Özel okullarla ilgili uzlaşılamayan konu ise eğitim ücretlerinin iadesi meselesi. Mart ayından itibaren online eğitime geçen okullar, velilerden tam yıl ücreti alırken, veliler de bu süre zarfında kendilerinin mağdur edildiğini belirtiyor. Yüksek ücretlerle çocuklarını özel okullara gönderen veliler, yeni eğitim ve öğretim sezonunda da online eğitim olması halinde ödeyecekleri ücretleri şimdiden bilmek istiyor. Özel okullar, örgün eğitime göre öğrenci kaydı yaparken, veliler bu konuda bir standart getirilmesini bekliyor.

İADE ORANLARI TATMİN EDİCİ DEĞİL

Her ne kadar veliler bu konuda dertli olsa da öte yandan özel okul sahipleri de masraflardan şikâyetçi. Başta işsiz kalacak öğretmenler olmak üzere binlerce çalışanı yakından ilgilendiren bu konuda özel okullar dernekleri de bağlayıcılığı olmayan bazı tavsiyelerde bulundu. Özel okulların eğitim ücretlerinin iadesinde bir yol haritası çizen özel okul dernekleri, eğitim ücretinin yüzde 10’dan az, yüzde 30’dan da fazla olmamak kaydıyla velilere geri ödeme yapılacağını duyurmuştu.

VELİLER SESLERİNİ DUYURMAYA ÇALIŞIYOR

Özel Okul Velileri Platformu altında bir araya gelen veliler, açıklanan rakamlara tepki gösterirken, iade tutarlarının yetersiz olduğunu, bunun en az yüzde 50 seviyesinde olması gerektiğini söylüyor. Yetkililere de seslenen platform üyeleri, bu alanda bir boşluk olduğunu ve ekonomik sıkıntının tümünün velilerin sırtına yüklendiğini ifade ediyor.

UZAKTAN EĞİTİME TAM ÜCRET

Özel Okul Velileri Platformu, yayınladığı açıklamada, uzaktan eğitime yüz yüze eğitim ücreti ödemeyeceklerinin altını çizerek, “Uzaktan eğitime tam ücret ödemeyeceğiz! Tavandan zam yapanlar yalandan indirim yapamaz! İndirim yüzde 50’den az olamaz!” ifadelerini kullandı. Salgından dolayı yapılan uzaktan eğitim sürecinin de 3 aylık dönemine ait yapılan ödemelerin de iadesini talep eden veliler, “Özel okulların mücbir sebep uyanıklığı kabul edilemez” açıklamasında bulundu.

MEB: TAKİPÇİSİ OLACAĞIZ

Milli Eğitim Bakanlığı (MEB), veliler tarafından bakanlığa ulaştırılan taleplerin özel okul temsilcileri ve özel okul derneklerine aktarıldığını açıkladı, MEB’den yapılan açıklamada, özel okulların, velilerin taleplerine karşı yaptıkları düzenlemelerin yakından takip edileceğinin altı çizildi.

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.