"İnanmaya ve başarmaya engel yok"

"İnanmaya ve başarmaya engel yok"

Yüzde 92 bedensel engelli olan ve hayata tüm engeline rağmen ayağıyla resim çizerek tutunan 46 yaşındaki Konyalı Abdullah Donat, “Tüm zorluklarına rağmen, hayata gülümseyerek bakabiliyorum. Resim çizmek ise benim hayatımın vazgeçilmezi oldu” dedi

1 yaşında geçirdiği bir rahatsızlık sonrası, yüzde 92 bedensel engelli olan ve hayatını bu şekilde sürdürme mecburiyetinde kalan 46 yaşındaki Donat, mücadele azmi ile herkese örnek oluyor. Hayata 9-10 yaşında resim çizerek tutunan ve gün geçtikçe çizme yeteneğini geliştiren Abdullah Donat, çok güzel eserlere imza atıyor. Resim yaparken biraz zorlandığını söyleyen ama resim çizmeden de duramadığını belirten Donat, “Çizmeyi çok seviyorum. Ben, kendimi çizerek ifade ediyorum” dedi.

İNANMAYA VE BAŞARMAYA ENGEL YOK

Hayattaki tüm zorlu şartlara rağmen mücadele azmini kaybetmediğini söyleyen Donat, şunları kaydetti: “Yaşadığım şeyler kolay değil. Derdi veren Allah, dermanı da veriyor. Hayata tutunmalıydım. Ben, hayata tutunmak için resim yapmayı tercih ettim. Çoğu insan, küçük dertleri çok büyük ve işin içinden çıkılmaz bir hale getiriyor. İnsanın bu tutumu doğru değil. Hayatta hiçbir şey insanın sağlığından ve huzurundan önemli değil. Çok zorluklar gördüm ama bu zorluklar benim başarımın önüne geçemedi. Hayata tutunmayı istedim. Tutundum da. İnanmaya ve başarmaya engel yok. İnsanlar, küçük şey ile mutlu olmayı bilmeli. ”

93272828_658705058241040_6541392267351949312_n.jpg

YORULMAKTAN BİLE KEYİF ALIYORUM

Doğa resimleri çizmeyi çok sevdiğini söyleyen yüzde 92 engelli Abdullah Donat, “Resimlerimde huzur verdiği için ağırlıklı olarak yeşil ve mavi rengi tercih ediyorum. Çiçek, kuş çizmeyi çok severim. Duygularımı resimlerim ile anlatıyorum. Kendimi, en iyi çizdiklerim ile ifade ediyorum. Resimlerimi ayaklarım ile çiziyorum. Bazen çok yoruluyorum. Yorulmak, bir insana mutluluk verir mi? Ben, yorulmaktan bile mutlu oluyorum. Çünkü yorulmak, benim emeğimin karşılığı. Hayal gücüm kuvvetli. Bu da Allah'ın bana bir hediyesi. Düşünce gücümün güçlü olması, yeni yeni eserler çizmeme olanak sağlıyor. Benim hayatım, benim her şeyim ayağım. Ne zorlukla karşılaşırsam, karşılaşayım inancımı kaybetmek istemiyorum. Hayra Koşanlar ailesine de teşekkür ediyorum. Ben, ne zaman zora düşsem hep yanımda oldular. Bana omuz verdiler” şeklinde konuştu.

EMRE ÖZGÜL

93385528_221324515806250_480052201230696448_n.jpg

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.