"İLKSAN’a yönelik algı operasyonu var!"

"İLKSAN’a yönelik algı operasyonu var!"

İLKSAN’a yönelik haksız eleştirilere cevap veren Türk Eğitim-Sen Konya 2 Nolu Şube Başkanı, Türkiye Kamu-Sen Konya İl Temsilcisi Veli Doğrul, bu eleştirilerin asılsız ve algı operasyonu olduğunu söyledi

Türk Eğitim-Sen Konya 2 Nolu Şube Başkanı, Türkiye Kamu-Sen Konya İl Temsilcisi Veli Doğrul, son günlerde bazı odaklar tarafından İlkokul Öğretmenleri Sağlık ve Sosyal Yardım Sandığı (İLKSAN)’a yönelik yapılan eleştiriler üzerine yazılı bir açıklama yaptı. İLKSAN ilçe temsilcileri seçimlerinin 3 Nisan günü yapılmasının planlandığını ancak haftasonu uygulamaya sokulan sokağa çıkma kısıtlaması nedeniyle seçimlerin ileri bir tarihe ertelendiğini anımsatan Doğrul, bazı odakların bu ertelemeyi fırsat bilerek algı operasyonuna başladıklarını söyledi.  “İLKSAN zararda, biz gelip kâra geçireceğiz”, “İLKSAN iflas etti biz gelip kurtaracağız”, “İLKSAN emekli ikramiyesi 50 bin biz gelip 500 bin yapacağız” ve nihayet “hesap soracağız” gibi söylemlerin türediğini vurgulayan Doğrul, tüm bu söylemlerin yalandan ibaret olduğuna dikkat çekti. Doğrul, “Aslında herkes her şeyin farkında, 2016 seçimlerinde, “İflas etmiş sandığın seçimlerini boykot ediyoruz” diyenler, ne oldu da aradan 4 sene geçtikten sonra “50 Bin ikramiye çok az biz gelip 500 Bin yapacağız” vaadinde bulunuyor, ne oldu da düne kadar yüksek mahkemelerin koridorlarında sandığı kapatmak için duruşma nöbeti tutanlar, bugün Hakkâri’den Van’a, Osmaniye’den Kahramanmaraş’a kadar gezip düzmece rapor dağıtıyor, İLKSAN iyi ama yönetimi kötü yaygarası yapıyorlar. Bu hezeyan müptelası demagoglara cevap vermek bile bizim açımızdan bir zül, ancak eğitim mensuplarına işin doğrusunu anlatmak da elbette ki bizim görevlerimiz arasında” diye konuştu. 

BU YALANLAR KABUL EDİLEMEZ 

İLKSAN’la ilgili haksız eleştirilerde bulunan Konya’da bir ismin sözlerini hatırlatan Doğrul, “Bahse konu kişinin basına verdiği beyanatta; “Bir İLKSAN’zede olarak hakkımı helal etmiyorum. 1997’de öğretmenliğe başladım. 2005’te Halk Eğitimi Merkezi’ne atanınca İLKSAN üyeliğim sonlandırıldı. 1997’de öğretmen maaşı 40-50 (sadece kırk-elli) lira idi. İLKSAN’a aylık ortalama 80-90 kuruş kesilirdi. Bu kesintiler 8 yıl sonra 2006’da yüzde 50 zamla 130 kuruş olarak ödendi” İddialarını görünce, “İLKSAN’ın 2006’da 8 yıllık aidat ödemesine karşılık 130 Kuruş Aidat İadesi ödediği” beyanı çok garibime gitti, İLKSAN il temsilcimizi arayarak, konuyu yetkili kişiler aracılığı ile araştırmasını istedim, aldığım cevap çok şaşırtıcıydı “İLKSAN tarafından 2006 Yılında 8 yıllık bir üyeye yapılan en düşük aidat iadesi ortalama 1.100-TL’imiş. Yani bu kişinin “8 yıl aidat ödeyip 2006’da 130 Kuruş aidat iadesi aldım” iddiası külliyen yalan. Ne kadar utanır bilmiyorum ama bu söylediği açık ve net bir şekilde İLKSAN’ı karalamaya matuf bir yalan” şeklinde konuştu. 

İLKSAN EMİN ELLERDE 

İLKSAN’ın yüzde 50 zamlı olarak geri ödeme yapmasını çok az bulunduğuna yönelik eleştiriye de cevap veren Doğrul, sözlerine şöyle devam etti, “Yani bu malum-sen umut simsarına göre yüzde 50 zamlı ödeme, hakkaniyetli bir ödeme değil ve tam da bu nedenle İLKSAN, çalışanların alın terini heba etmiş, tam da bu nedenle sandık kurulunca İLKSAN’dan hesap soracakmış.  Yahu adama demezler mi, yıllardır memurun hakkını ve hukukunu yüzde 3,5 ile satan siz değil misiniz? Sen yüzde 3,5 alınca iyi, İLKSAN yüzde 50 verince kötü öyle mi? Bir de birey olarak yüzde 50 zamlı ödeme yapan İLKSAN’a hakkını helal etmiyorsun öyle mi? Peki maaşları asgari ücret seviyesine düşürülen memurun hakkı ne olacak? Onlar, haklarını kime helal edecek, kime haram edecek, bir kez sordun mu? Sormadın, varsa yoksa “İLKSAN’a bak İLKSAN’a” mavalları ile gündem değiştirme derdindesin. Ama merak etme ben senin yerine Konya’da ki memurlara sordum, “İLKSAN’dan değil de biraz da yüzde 3,5 icraatından bahsetsin” diyorlar. “O malum sen başkanı İLKSAN’a yüzde 50 zamlı ödemeyi helal etmiyorsa biz kendisine yüzde 3,5’luk icraatı hiç helal etmiyoruz” diyorlar.  Buradan İLKSAN’ın yüzde 50 zamlı ödemesini beğenmeyen umut simsarına sesleniyorum; “İLKSAN’da şüphe duyduğun zerre kadar bir icraat varsa” hiç sandığı bekleme, hemen vatandaşlık ve devlet memurluğu görevini yap ve Konya Cumhuriyet Başsavcılığına ihbar dilekçeni ver. Şayet bunu yapmaktan aciz isen, inancını, şerefini ve haysiyetini bir kez daha sorgula. Metanetli ol, metin ol, İLKSAN’ı karalamaya çalışmadan önce eline yüzüne bulaştırdığın çamurları sil, telaş etme, İLKSAN emin ellerde ve biz, İLKSAN’ı idare eden büyük Türkiye sevdalılarının icraatlarına kefiliz. 

Peki, siz sendika arabasını oğluna satıp, mevzu ayyuka çıkınca “arabayı sendikaya geri aldık” diyenlere kefil misiniz?”  

HABER MERKEZİ

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.