Ali Dikilitaş

Ali Dikilitaş

İlacın adı Fenerbahçe

İlacın adı Fenerbahçe

Uzun zamandır yazı yazmıyorum, Söylesem tesiri yok, sussam gönlüm razı değil. Biraz da şahsi işlerim çok yoğun.

Ferhat Türkoğlu arayıp abi özledik deyince dayanamadım.

Türk futbolunda çok büyük sıkıntı var. Hem ekonomik hem de sportif başarı anlamında.

Avrupa’da futbola en çok para harcayan altıncı ülke Türkiye, kulüpler bazında ise onüçüncü sıraya geriledik.

Türkiye’de kulüp yöneten yöneticiler bir türlü Takım Mühendisliğini kavrayamadılar.

Gol makinesi diye futbolcu transfer eden yöneticiler, çamaşır makinesi bile alamıyorlar.

Konyaspor kulübünün 3 sezon önce borcu 4,5milyon EURO idi bugün ise bu borç 20milyon EURO seviyesinde.

Neresinden tutmaya çalışırsanız elinizde kalıyor, öyle olunca da bizim yazdığımız ve söylediğimiz şeylerin ne anlamı kalıyor ne de amacı.

Bilerek, kasten ve taammüden Konyaspor da dahil olmak üzere bütün kulüpler uçurumun kenarında. Konyaspor borçlarını yapılandırdı ve borçlarla ilgili öteleme söz konusu buna rağmen ekonomik sorun ve nakit sıkıntısı sebebiyle istediğiniz transferleri yapamıyorsunuz.

Konyaspor 4 sezondur, oyunu çift yönlü oynayan bir orta saha oyuncusu yani hem iyi savunma yapan hem de topu oyuna iyi sokan orta saha oyuncusu bulamadı. Aynı Konyaspor 4 sezondur belki 5-6 sezondur sol kanada sprinter bir oyuncu bulamadı. Aynı Konyaspor 4 sezondur oyunu rahatlatan pivot santrafor bulamadı.

Böyle olunca da sorunlar yumaklanarak devam ediyor ve uzun vadede arzu edilen başarılar gelmiyor. Tüm bu olumsuzlukların üzerine Çin’den çıkan virüs futbolu da bitme noktasına getirdi. Taraftar yok, taraftar olmayınca heyecan yok.

Konyaspor sezona beklediği takviyeleri yapamadan girdi, üzerine Aniçiç sakatlandı, yetmedi Uğur sakatlandı, üzerine 2 haftadır Ömer Ali ve Ahmet Çalık sakat. Zor günlerde orta sahaya ilaç olan Volkan sakat.

Konyaspor gibi kadro alternatifi az olan bir ekip için bunlar büyük eksiklikler. Konyaspor bu şartlar altında Fenerbahçe deplasmanına gitti.

Bundan önceki maçlarda Fenerbahçe sağdan ve soldan etkili gelen, göbekten delen etkili bir takımdı. Fenerbahçe maçından önce puana dair inancım son derece zayıftı. Futbolu çekici kılan şey, tam da bu aslında. 90 dakika bittiğinde çıkacak sonucu kestirmek güç.

Alt kategorilerde defalarca milli olan Abdülkerim harika bir maç oynadı, yine alt kategorilerde milli formayı giyen Adil ona iyi eşlik etti. Sehiç, tecrübesiyle hata yapmadı. Maç boyunca çok top kaybeden Jevtoviç harika bir gol attı, Kravest gol yüzdesi yüksek bir oyuncu, affetmedi.

İsmail Kartal beğendiğim ve uzun vadede başarılı olabileceğine inanmadığım bir hoca değil, buna rağmen İstanbul deplasmanında kazanan takım ve hocası başarılıdır. Konyaspor İstanbul’dan önemli bir 3 puan ve gelecek için umut ile döndü.

Konyaspor’un ligde 9 puanı var, lig devam ediyor önümüzdeki hafta milli maçlar nedeniyle ligde maç yok.

Konya 15 gün bu galibiyetin tadını çıkaracak. Kazanan takım ve camiayı tebrik ediyorum.

 

Önceki ve Sonraki Yazılar
Ali Dikilitaş Arşivi
SON YAZILAR