İki temel görev

İki temel görev

Hiçbir hak-hukuk gözetmeksizin, cami-okul-hastane dinlemeden füze yağdıran yüzlerce masumu katleden İsraile karşı boykot silahlarının kullanılması ve askeri anlaşmaların iptal edilmesi isteniyor

TEK ÇARE BOYKOT

Filistin’de gerçekleştirdiği katliamlarla her kesimden tepki toplayan bebek katili İsrail, her şeye rağmen soykırıma devam ediyor. Hava saldırısından sonra Filistin’e karadan da saldırıya geçen Siyonist İsrail, yaralı taşıyan ambulansı vurmaya bile çekinmiyor. Türkiye, alış-veriş merkezi, cami, okul dinlemeyen ve önüne gelen genç yaşlı herkesi katleden terör devleti İsrail’i durdurmak için boykota hazırlanıyor.

“TATBİKATLAR KONYALIYA HAKARET”
İsrail’in yaptığının ancak devlet terörü olarak nitelendirilebileceğini aktaran Selçuk Üniversitesi İktisadi ve İdari Bilimler Fakültesi Öğretim Üyesi Prof. Dr. Şaban Çalış, saldırıyı gerçekleştiren uçakların tatbikatının ve pilotların eğitiminin Konya’da yapılmış olmasının Konyalılara yapılmış bir hakaret olduğunu söyledi. Tüketiciler Birliği Konya Şube Başkanı Mustafa Dinç de vatandaşları alışverişlerinde daha duyarlı olmaya davet etti.

Boykot çağrısı!

İsrail ve onun destekleyicisi ABD, tüm dünyayı sarmış ürünleriyle Filistine atılacak bombaların parasını yine bizden alıyor. İsrail ve ABD mallarına boykot uygulanması çağrısı yapıldı
Hamas ile imzaladıkları 6 aylık ateşkes anlaşmasının sona ermesinden sonra saldırıya geçen İsrail, aralarında çocuk ve yaşlıların da bulunduğu yüzlerce kişiyi katletti. Son bir haftadır Gazze’ye yoğun bir saldırı gerçekleştiren katil İsrail, Filistin’e hava ve denizden saldırılarının yanında, yaklaşık 20 bin askeriyle karadan da saldırıya geçti. Çoluk-çocuk, genç yaşlı demeden önüne geleni katleden ve 500’ün üzerinde kişinin ölmesine, 5 bine yakın kişinin de yaralanmasına neden olan İsrail’e dünya sessiz kalıyor. Her söylemlerinde insan haklarına, barışa değinen başta ABD olmak üzere Avrupa ülkeleri, İsrail’e tepki göstermek yerine destek verdi. İsrail’in yaptığı zulme sessiz kalarak, Filistin halkını çaresiz bırakan sözde çağdaş dünya, zulmü alkışlayarak mazlumların çaresizliğini katladı. Saldırıları kınayan Türkiye ve bazı İslam ülkelerinin tepkileri, cılız bir sesten öteye gidemedi. Ülkenin dört bir yanında gerçekleştirilen Filistin’e destek yürüyüş ve mitinglerine binlerce vatandaş katılmasına rağmen İsrail, Gazze’ye füze yağdırmaya devam etti. Ancak sorunun çözümü için, bu desteklerin yanında, somut adımların da ortaya konması gerekiyor. Katliam bölgelerinde aç, susuz, ilaçsız, yakıtsız kalan binlerce mazlum Filistinli için yardım toplayan kuruluşlarla birlikte hareket etmenin ve burada yapılacak her türlü alışverişte kimin ürününün alındığına dikkat etmenin öneminin büyük olduğu belirtiliyor. Filistin’de yaptığı katliamlarla soykırım gerçekleştiren İsrail ve onun destekleyicisi ABD, tüm dünyayı sarmış ürünleriyle Filistin’e atılacak bombaların parasını yine bizden alıyor. Özellikle İsrail Yahudilerinin en vazgeçilmezi olan para ile onlara yaptırım uygulanabileceği vurgulanıyor.
İSRAİL DEVLET TERÖRÜ UYGULUYOR
İsrail’in uyguladığı saldırgan politikanın tam bir devlet terörü olduğunu aktaran Selçuk Üniversitesi İktisadi ve İdari Bilimler Fakültesi Öğretim Üyesi Prof. Dr. Şaban Çalış, “İsrail, hiçbir hakka-hukuka riayet etmeden, tüm dünyanın gözü önünde vahşet sergiliyor. Bu vahşetten sadece İsrail terör devleti değil, aynı zamanda bu katliama sessiz kalan ve bunu destekleyen başta ABD ve AB ülkeleri olmak üzere bütün ülkeler de sorumludur” dedi. Yürüyüş ve mitinglerin, kimin safında yer alındığının gösterilmesi yönünde önemli olduğunu da aktaran Prof. Dr. Çalış, vatandaşların İsrail ve destekçilerinin ürünlerine uygulayacağı boykotun bu bağlamda çok önemli olduğunu, İslam ülkelerinin gerçekleştireceği boykotun İsrail’e yaptırım sağlanabileceğini söyledi. Saldırılar sonrasında Türkiye’nin resmi olarak elinden geleni yaptığını da ifade eden Şaban Çalış, “Türkiye İsrail saldırılarına karşı resmi olarak elinden geleni yapmıştır. Ancak, dünyada söz sahibi ülkelerin katliama ve soykırıma destek vermesi, Türkiye’nin de elini kolunu bağlamıştır. Türkiye’nin İsrail’e karşı uyguladığı dış politika olumlu olmakla birlikte, bu çalışmaların yaptırım gücünün daha da artırılması için, İsrail’le olan ilişkiler geçici de olsa askıya alınabilir, İsrail büyükelçimiz geri çağrılabilirdi” diye konuştu. Çalış, Gazze’de hastane, okul, cami demeden füze yağdırarak çocuk, genç, yaşlı herkesi katleden savaş uçaklarının Konya’da tatbikata katılmalarının, pilotlarının burada eğitilmelerinin ve bu durumun hala devam ediyor olmasının Türkiye ve Konya halkına hakaret olduğunu da sözlerine ekledi.
VATANDAŞ, ALIŞVERİŞTE DAHA DUYARLI OLMALI
Vatandaşları duyarlı olmaya davet eden Tüketiciler Birliği Konya Şube Başkanı Mustafa Dinç de Filistin’de katliam yapan İsrail ve destekçilerinin mallarının boykot edilmesinin, zalime ve zulme geri adım attıracağını kaydetti. Vatandaşları, Filistin’e destek miting, yürüyüş ve eylemlere katılmaya çağıran Dinç, bunlardan sonra yapılacak bir boykotun, İsrail’e yaptırım uygulayabileceğini söyledi. İsrail ve destekçi ülkelerin ürünlerinin ülkemizde yoğun olarak bulunduğunu aktaran Mustafa Dinç, “İsrail’e direk yardım eden veya gelirinin bir kısmını ona bağışlayan çok sayıda yabancı firma, ürünleriyle hayatımızın her alanına girmiş durumda. Vatandaş mitingde İsrail’e lanet okurken, cebinde taşıdığı İsrail malı sigara ile ona tepkisinden daha güçlü bir destek veriyor. Bu konuda vatandaşların bilinçli hareket ederek İsrail, ABD başta olmak üzere, zulme destek veren bütün ülkelerin ürünlerinin yerine, yerli veya diğer ülkelerin ürünlerini kullanması lazım” dedi. ABD’nin Irak’ı işgal etmesinin ardından başlatılan ‘Cephane bizden değil!’ kampanyası kapsamında uygulanan boykot ile ABD’nin Türkiye ile ticaretinde yüzde 13 azalma olduğunu da belirten Dinç, bu rakamın ABD’de büyük yankı uyandırdığını ve ülke içinde büyük tepkilere neden olduğunu ifade etti. Dinç, Tüketiciler Birliği olarak yaptıkları bir çalışmayla, özellikle İsrail’e doğrudan destek sağlayan ve gelirinin bir kısmını bu ülkeye bağışlayan firmaların isimlerini kamuoyuna duyuracaklarını da sözlerine ekledi.
UĞUR ELMAS
 

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
1 Yorum