Hüseyin Saydam: Konya'da eski tramvaylar neden telef ediliyor?

Hüseyin Saydam: Konya'da eski tramvaylar neden telef ediliyor?

Konya'da trafik ve toplu ulaşımda ciddi sıkıntıların olduğunu, yetkililerin sorunlara karşı duyarsız kaldığını söyleyen Saadet Partisi Konya İl Başkanı Hüseyin Saydam, “Paraları olmadığı için sorunları çözemiyorlar ama israftan da geri durmuyorlar” dedi

Konya'da trafik sorunu artarak devam ediyor. Okulların ve üniversitelerin açılmasıyla birlikte toplu ulaşıma yönelik şikayetler de artışa geçti. Defalarca haber yapılmasına rağmen şehrin bazı noktalarında trafiğin durma noktasına gelmesi, otobüs ve tramvayların günün belli saatlerinde aşırı yoğun olması sürücü ve vatandaşların tepkisine neden oluyor. Saadet Partisi Konya İl Başkanı Hüseyin Saydam ise sorunların çözümsüzlüğünün gerekçesinin “Parasızlık” olduğunu iddia etti.

4-1-1280x719.jpg

ESKİ TRAMVAYLAR ÇALIŞIYOR, TRAMVAYLAR NEDEN TELEF EDİLİYOR?

Saadet Partisi Konya İl Başkanı Hüseyin Saydam, Konya trafiği ve atıl vaziyette bulunan eski tramvaylar ile ilgili değerlendirmelerde bulundu. Eski tramvayların atıl vaziyette bekletildiğini dile getiren Saydam, “Yaklaşık 1 veya 1 buçuk yıl önce bu tramvayların neden atıl vaziyette durduğunu sormuştuk, cevap alamamıştık” dedi. Eski bir tramvayın yakın zamanda Konya Büyükşehir Belediyesi tarafından kafe yapıldığını hatırlatan Saydam, “Genel anlayışları itibariyle eski tramvayları kafe ve başka alanlarda telef ediyorlar. Aslında bunlar çalışan tramvaylar. Bunları tamirle yeniden ulaşıma kazandırabiliriz” şeklinde konuştu.

4-2-1200x800.jpg

SORUNLARI ÇÖZMEK İÇİN GEREKLİ HASSASİYET GÖSTERİLMİYOR!

Son günlerde sıkıntının giderek katlandığı Konya trafiğine dair de açıklamalarda bulunan Başkan Saydam, okulların açıldığı günden bu yana şehirde trafiğin daha da çekilmez bir hâl aldığını aktardı. Düz ovada yaşandığını buna rağmen, trafik sorununun bir türlü çözüme kavuşturulamadığını kaydeden Saadet Partisi Konya İl Başkanı Hüseyin Saydam, daha sonra konuşmasını şöyle sürdürdü: “Aslında bugün çektiğimiz sıkıntıların büyük bir çoğunluğu, geleceği görememenin sonucudur. 10-15 senedir bugünleri hesaplamayan, yapılmayan yatırımlar ve atılması gerektiği halde atılmayan adımlardır. Mesela birkaç alt geçit yapılmasına rağmen Belh kavşağından Büsan Sanayiye kadar ciddi bir araç yoğunluğu oluşuyor. Trafik bu bölgede tam bir keşmekeşlik içinde. İstanbul Yolu da aynı şekilde. Trafikte ciddi manada aksaklıklar yaşanıyor. Bunun gibi birçok noktada sorunlara çözüm bekleniyor. Problemlerin çözülmesine yönelik adımların acilen atılması gerekiyor. Biz daha öncesinde de söyledik, her defasında da uyarıyoruz. Konya trafiği, yükü kaldırmıyor. Yetkililer, sorunları çözmek için gerekli hassasiyeti göstermiyor.”

4-3-1200x800.jpg

PARALARI YOK AMA İSRAFTAN DA GERİ DURMUYORLAR!

Gereken yatırımların yapılmamasının altında yatan nedeni, belediyenin kasasının boş olmasına bağlayan Saydam, son olarak şunları söyledi: “Para yok. Para olmadığı için bu adımları da atamıyorlar. Burada bir sıkışmışlıkları var. Paraları olmamasına rağmen israfı da kesmiş değiller. İsrafı devam ettiriyorlar. Madem paranız yok, sorunları çözmek için gereken adımları atamıyorsunuz, en azından eski tramvayları değerlendirin. Bu yönde adım atın.”

SAİT ÇELİK

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
3 Yorum