Hollanda'da silahlı saldırı:3 ölü

Hollanda'da silahlı saldırı:3 ölü

Bütün dünyanın kanını donduran Yeni Zelanda'daki Müslümanlara yönelik cami saldırıları sonrasında Hollanda'nın Utrecth kentinde sabah saatlerinde bir tramvayda silahlı saldırı oldu. Saldırıda 3 kişi öldü 9 kişi yaralandı

Bütün dünyanın kanını donduran Yeni Zelanda'daki Müslümanlara yönelik cami saldırıları sonrasında Avrupa'nın kalbinde korkunç bir saldırı meydana geldi. Hollanda'nın Utrecth kentinde sabah saatlerinde bir tramvayda silah sesleri duyuldu. Olayda ilk belirlemelere göre 3 kişi öldü, 9 kişi de yaralandı. Hollanda hükümeti olayın bir terör saldırısı olabileceği ihtimali üzerine olağanüstü toplandı. Hollanda polisi saldırıyla ilgili 37 yaşındaki Türkiye doğumlu, Gökmen Tanış'ın resmini kamuoyuyla paylaştı ve "Sakın yaklaşmayın görünce polisi arayın" uyarısı yaptı. 

Polis ekipleri, saldırganın saklandığı düşünülen binalara operasyon düzenledi. Kent genelindeki kritik noktalaar terör uzmanı ekipler de yönlendirildi. Helikopterler de havadan takip başlattı. Hollanda polisi, ‘terör’ saldırısı olmasından şüpheleniyor. Bölgede okullara kapılarını kapalı tutma talimatı verildi.

Hollanda’daki silahlı saldırganın etrafa ateş açması ülkede panik yarattı.

Sabah saatlerinde meydana gelen olay sonrasında tramvay istasyonunun bulunduğu 24 Ekim Meydanı’nın kapatıldığı açıklandı. Hollanda Başbakanı Rutte, teyakkuz halinde olduklarını açıklarken yerel basın da terörle mücadele ekiplerinin yaşanan saldırı sonrasında bir kriz toplantısı yaptıkları aktardı.

Hollanda polisi ise olayın terör saldırısı olabileceğini aktardı. Hollanda Başbakanı Rutte, hükümeti acil toplantıya çağırdı. Başbakan Mark Rutte yaşanandan dolayı çok endişeli olduğunu da sözlerine ekledi.

Saldırganın kaçtığını açıklayan yetkililer, bölgede yaşayanların temkinli olmasını istedi.

EN AZ 9 KİŞİ YARALANDI

Hollanda polisi adına açıklama yapan sözcü Josst Lanshage, “Tramvayda birkaç el ateş edildi ve birçok insan yaralandı. Helikopter yaralılar için geldi fakat henüz saldırgan yakalanmadı” ifadesini kullandı. Yaralananların kimliği açıklanmazken yerel TV kanalı RTV Utrecht, görgü tanıklarının ifadesine göre yerde ağır yaralıların yattığını seyircilerine aktardı.

 

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.