"Her Zaman Devletin Yanındayız"

"Her Zaman Devletin Yanındayız"

Kanal D, Beyaz Show’a Diyarbakır’dan telefonla bağlanarak “Sessiz kalmayın. çocuklar ölüyor” diyen öğretmen Ayşe Çelik'le ilgili açıklama yaptı.

Canlı yayınlanan Beyaz Show’a Diyarbakır’dan telefonla bağlanarak “Sessiz kalmayın. çocuklar ölüyor” diyen öğretmen Ayşe Çelik’in sözlerinin ardından bir açıklama yayınlayan yayıncı kuruluş Kanal D, yaşananları ‘provokasyon’ olarak nitelerken, “Doğan Tv ve Kanal D ilk günden bugüne devletin yanında yer almıştır” dedi.
ADVERTISEMENT

Kanal D’de Beyazıt Öztürk’ün canlı yayınlanan programına telefonla katılarak Diyarbakır’dan aradığını ve Ayşe Çelik adında bir öğretmen olduğunu belirten konuk şöyle demişti: “Ülkenin doğusunda yaşananların farkında mısınız? Burada yaşananlar medyada çok farklı aktarılıyor. Sessiz kalmayın. İnsan olarak biraz daha hassasiyetle yaklaşın. Görün, duyun ve artık bize el verin. Yazık! İnsanlar ölmesin, çocuklar ölmesin, anneler ağlamasın.”

Öğretmenin sözlerinin ardından, hassasiyeti için kendisine teşekkür eden Öztürk, “Elimizden geldiğince biz de duyurmaya gayret ediyoruz, emin olun. Ama bu söyledikleriniz bir kez daha bize ders oldu. Daha fazlasını yapmaya gayret edeceğiz. Oradaki insanlara selam olsun” diye konuşmuştu.

Türkiye’nin gündemine oturan sözlerin ardından hükümete yakın medya, canlı yayında PKK propagandası yapıldığını, böyle bir öğretmen olmadığını ve programa bağlanan kişinin aslında HDP’li olduğunu öne süren haberler yayınlamıştı.

‘Soracağı soruları söyledi’

Yayıncı Kanal D, Çelik’in programa katılmadan kendilerine “Ünlü olmadan önce yaptığınız ve şimdi özlediğiniz neler var?”, “Hayranlarınızla başınıza gelen en tuhaf şey nedir?” ve “Kendinizi eleştirirseniz neyinizi eleştirirsiniz?” sorularını sormak istediğini aktardığını ifade etti.

‘Provokasyonun hedefiyiz’

Açıklamaya şöyle devam edildi: “Beyazıt Öztürk, istisnasız bu ülkede herkesin sevdiği, programında asla siyasete yer vermeyen, toplumun her kesimini kucaklayan tarzına rağmen böylesi bir provokasyonun içine çekilmeye çalışılmıştır. 23 yıllık yayın tarihinde ülkemizin değerlerine ve menfaatlerine bakışı çok belirgin olup, terörün her türlüsüne karşı Türkiye’nin birlik ve bütünlüğünü ilke edinmiş Kanal D olarak hem böylesi bir provokasyonun hedefi olmanın hem de akla hayale gelmeyecek senaryolarla yıpratılma gayretinin üzülerek farkındayız. Doğan TV ve Kanal D ilk günden bugüne devletin yanında yer almıştır.”

‘Hukuki süreç işletilecek’

Hiçbir ‘suistimal ve iftiranın’ Kanal D’nin çizgisini ve duruşunu değiştiremeyeceğini belirten açıklama “İyi niyetle bakan gözlerin hemen farkedebileceği bu provokasyona karşı Kanal D Yönetimi söz konusu kişiye dair tüm hukuki süreçleri işletecektir” sözleriyle bitirildi.

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.