HAYO’lu öğrenciler mutlulukta buluştu

HAYO’lu öğrenciler mutlulukta buluştu

Hoca Ahmet Yesevi Ortaokulu tarafından düzenlenen ve 2 ülkeden 11 ortak okul ile beraber Learn Happiness (Mutluluk Okulu) eTwinning projesi ile öğrenciler arasında mutluluk konusunda ciddi bir farkındalık ve bilinç oluşturuldu.

Günümüzde çoğu ergen ve yetişkinin sosyal davranışlarındaki olumsuzluğun kaynağının sevgi eksikliği ve mutsuzluk ile ilgili olduğuna dikkat çeken Hoca Ahmet Yesevi Ortaokulu İngilizce Öğretmeni Hatice Erbay, bu gerçekten hareketle Ocak 2021-Mayıs 2021 tarihleri arasında Hoca Ahmet Yesevi Ortaokulu 5/G sınıfındaki öğrencilerin katılımıyla 2 ülkeden 11 ortak okul ile beraber Learn Happiness (Mutluluk Okulu) eTwinning projesini gerçekleştirdiklerini söyledi.

2-haber-2-resim.jpg

Projeye katılan 270 öğrenci ve 11 öğretmen ile birlikte, mutluluk üzerine yazılmış farklı makaleleri incelediklerini kaydeden Erbay, “Proje kapsamında; mutluluk kavramı, nasıl elde edilebileceği, insan davranışları üzerindeki etkisi, insanların niçin mutlu olmak istedikleri gibi konular tartışılmış ve etkinliklere karar verilmiştir. Aylık dersler halinde planlanan 5 etkinlikte, ”Pozitif düşünce, paylaşma, şükran duyma, güvende hissetme ve sevme” konuları ön plana çıkartılarak mutlu olmanın yolları aranmıştır. Uzaktan ve yüz yüze eğitim süresince konu ile ilgili kitap okuma, video izleme, tartışma, drama, teknoloji kullanımı gibi çalışmalar ile öğrencilerin dikkatleri çekilmiş ve kalıcı öğrenme ortamları ile mutluluk konusunda ciddi bir farkındalık ve bilinç oluşturulmuştur” şeklinde konuştu.

MESUT TURAN

2-haber-3-resim.jpg

 

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.