Hayatın İçinden Kısa Kısa - 152

İYİLİK NEYLE OLUR

Abdullah B. Ömer (ra) anlatıyor;” Peygamber (sav) zamanında, ashaptan biri rüya gördüğünde, onu Resulü Ekrem’e anlatırdı. Ben de içimden, keşke ben de bir rüya görsem de Resul Allah’a (sav) anlatsam derdim. O sıralar çok gençtim. Bir gün mescitte uyudum. Rüyamda, iki melek beni alıp doğru Cehenneme götürdüler. Cehennem kuyu gibi, içi taşla örülmüştü. İki direği vardı. Orada Kureyş kabilesinden bazı tanıdıklarımı da gördüm. Korktum. Cehennemden Allah’a (cc) sığınırım demeye başladım. Başka bir melek geldi. O, bana korkma dedi. Bir de elimde kalın ipek kumaş parçası gibi bir şey vardı. Onu cennetin neresine işaret etsem, oraya doğru uçuyordu.

Bu rüyayı Peygamberimizin (sav) eşi Hafsa ablama anlattım. O da Peygamberimize (sav) söyledi. Bunun üzerine Peygamber (sav);” Abdullah, ne iyi adam. Keşke bir de gece namazı kılsa.” buyurdu.

Abdullah B. Ömer’in (ra) oğlu Salim şöyle dedi;” O günden sonra, babam geceleri pek az uyur. Hep ibadet ederdi. “ (Buhari-Teheccüd)

Hz. Ömer (ra) Efendimizin oğlu Abdullah, bizlere bu olayı anlatmasının sebebi, gece ibadetinin (teheccüd) öneminin anlatmak içindir. Peygamber Efendimizin (sav) Abdullah’a tavsiyesi, bütün ümmete şamildir.

Rabbimizden niyazımız, bu çok değerli gece ibadetlerini yaparak sevaba erişmemiz olsun.

MESCİDE GİDERKEN ATILAN HER ADIMIN ECRİ

Ashabı Kiramdan Ubey B. Kaab (ra) anlatıyor;” Medineli Müslüman biri vardı. Evi mescide çok uzaktı. Namazlarını Peygamber (sav) mescidinde kılmaya çok özen gösteriyordu. Sıcakta bu yolculuk çok meşakkatli idi. Onun bu haline acıdık. Bir binek alsan, rahat etsen olmaz mı dedik. O da bana, evimin mescide bitişik olmasını istemem. Onun bu sözü, bana garip geldi. Durumu Peygambere (sav) arz ettim. Peygamber Efendimiz (sav) o kimseyi çağırdı. Kendisiyle konuştu. Adam bana söylediğini Peygamberimize de (sav) söyledi ve ilave etti, ben mescide gelip giderken, attığım her adıma karşılık sevap yazılmasını istiyorum. Bunun üzerine Peygamberimiz (sav);” Allah (cc) sana umduğun sevabı verecektir.” Buyurdu.

Yukarıdaki olay bize şunu anlattı: Kişi namaz için evinden çıktı ve döndü. Her adımı için, ayrı ayrı sevap vardır. Asıl olan Allah’ın (cc) rızasını umarak, huşu içinde bu adımları atmak.

Adeta Cenabı Hak bizi cennetine koymak için vesile arıyor. Onun içindir ki, her amelimize ayrı sevap vererek bize ikram ediyor.

Allah (cc) hepimize hayırlı yolda (camii yolunda) adımlar atmasını nasip etsin. Âmin.

Hoşça kalın. Allah’a (cc) emanet olun.

Önceki ve Sonraki Yazılar
YAZIYA YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Veysel Candan Arşivi

Hayatın İçinden Kısa Kısa - 163

19 Temmuz 2026 Pazar 11:00

Hayatın İçinden Kısa Kısa - 162

18 Temmuz 2026 Cumartesi 11:00

Hayatın İçinden Kısa Kısa- 161

17 Temmuz 2026 Cuma 10:38

Hayatın İçinden Kısa Kısa - 160

16 Temmuz 2026 Perşembe 11:28

Hayatın İçinden Kısa Kısa - 159

15 Temmuz 2026 Çarşamba 10:04

Hayatın İçinden Kısa Kısa - 158

14 Temmuz 2026 Salı 10:24

Hayatın İçinden Kısa Kısa - 157

13 Temmuz 2026 Pazartesi 11:19

Hayatın İçinden Kısa Kısa - 156

12 Temmuz 2026 Pazar 11:00

Hayatın İçinden Kısa Kısa - 155

11 Temmuz 2026 Cumartesi 11:00

Hayatın İçinden Kısa Kısa - 154

10 Temmuz 2026 Cuma 10:12