Hamsi fiyatları cep yakıyor!

Hamsi fiyatları cep yakıyor!

Karadeniz’de dün akşam çoğu tekne fırtına nedeniyle denize açılamayınca başta hamsi olmak üzere diğer balık çeşitlerinin de fiyatının yükselmesine neden oldu. Trabzon Toptancı Haline bugün itibariyle

Karadeniz'de balık fiyatları artmaya devam ediyor. Soğuk havaların gelmesiyle artan fırtına ve yapış Karadeniz'de hamsi kıtlığına sebep oldu bu da hamsi fiyatlarının 25 liraya kadar çıkmasında en önemli etken olarak göze çarptı.

Fırtınadan dolayı fiyatların yükseldiğini belirten Balıkçı esnafı Emin Avcı, “Dün akşam fırtınadan dolayı tekneler açılamadığı için balık az geldi. Hamsi bugün çok pahalı, kilosu 25 TL. Dün 15-20 TL arasında idi. Bu sezonun hemen hemen en yüksek fiyatı diyebiliriz. İri mezgitin kilosu 60-70 TL, Sarıkanat 55 TL, barbun 50 TL, Çupra 45 TL, Dolayısıyla sezonun en yüksek fiyatını yaşıyoruz diyebiliriz. Hamsi sezonunun bitmesine ne az bir zaman kaldı. Bu sezon beklediğimiz verimi alamadık diyebiliriz. Bu sene balık pek fazla bol değildi” dedi.

Balıkçı Çetin Kavzoğlu,  “Hamsi artık azalıyor. Bu sene pek iri hamsi olmadı. Az miktarda geldiğinden fiyatı da otomatik olarak yükseliyor. Bol olduğu zamanda fiyatı düşüyor. Ucuz olsaydı bizde daha fazla alacaktık ancak; pahalı olduğu için ancak iki kasa alabildik. Kilosunu 25 TL’den satıyoruz. Bugün hava muhalefetinden dolayı tekneler denize açılamadığından diğer balık çeşitleri de az geldi. Dolayısıyla onlarında fiyatları yükselmiş durumda. Hamsi kilosu 25 TL, Sargan 50 TL, Kaya levreği kilosu 60 TL, Somon 35-40 TL arasında, Levrek 60-65 TL, Çupra 40-50 TL arası” ifadelerini kullandı.

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.