Halk yoksulluğa mahkum edildi

Halk yoksulluğa mahkum edildi

Saadet Partisi Genel Başkan Yardımcısı Ersan Bilgin, “Türkiye'de mutlak yoksulluk yaşayanların sayısı ve oranı arttı. İnsanlarımız yoksulluğa mahkum edildi” dedi

Saadet Partisi Konya İl Başkanlığı Eylül ayı İl Divan Toplantısı İl Başkanlığı binasında gerçekleştirildi. Divan toplantısına Saadet Partisi Genel Başkan Yardımcısı Ersan Bilgin yanı sıra İl Başkanı Hüseyin Saydam, il başkan yardımcıları, ilçe başkanları ve çok sayıda partili katıldı. Divan toplantısında konuşan Saadet Partisi Genel Başkan Yardımcısı Ersan Bilgin, “Çözülemeyen eski problemlere, pandemide yenileri ilave edildi. Bütün bunları yaşıyoruz ve görüyoruz. İşte tam bu noktada yaşadığımız zamanı, içinde bulunduğumuz toplumu, dünyanın gidişatını ve değişimini, insanların sıkıntılarını ve beklentilerini, şehrimizin, ilçemizin ve mahallemizin gündemini çok iyi okumalıyız. Mesela bugün internet üzerinden akan bir hayat var. İnternet üzerinden milyonlarca hesap, bir yalan haberi yayabiliyor. Acaba Bir konu ile ilgili kaç tweet okuduğumuzda, o konunun uzmanı oluruz? Kaynağı belli olmayan hiçbir veri veri değildir. Biz, üzerimizdeki sorumluluğun bilinciyle hareket etmeye devam etmeliyiz” dedi.

3-2.jpgErsan Bilgin

“TÜRKİYEDE YOKSULLUK YAŞAYANLARIM SAYISI ARTTI”

Gelir dağılımı adetsizliğini arttığını belirten Ersan Bilgin, şunları söyledi: “2020 yılı, 2021 yazı, bizi yüzleşmemiz gereken yalın gerçekliklerle tanıştırdı. Pandemi, iklim değişikliği kuraklık su sıkıntısı orman yangınları seller, sığınmacı göçü Kovid-19, en başta söylenildiği gibi zenginle yoksulu da eşitlemedi. Gelir dağılımı adaletsizliğini ortaya çıktı. Asgari ücret net: 2 bin 825 lira 90 kuruş. 4 kişilik bir aile için tespit edilen açlık sınırı 2 bin977 lira, yine 4 kişilik bir aile için tespit edilen yoksulluk sınırı ise 10 bin 299 lira. Diğer yandan Okulların açılmasıyla birlikte eğitimde yaşadığımız ve sürekli sümen altı edilen problemler de tek tek gün yüzüne çıkmıştır. Ve anlaşıldı ki pandemi dönemi boyunca belirsizliklerle geçen koskoca 2 yıl, tıpkı son 20 yılımız gibi heba edilmiş, sorunlarımızın çözümüne dair hiçbir sağlıklı adım atılmamış!”

3-3.jpgHüseyin Saydam

 “ÜLKEMİZİN SAADET PARTİSİ İKTİDARINA İHTİYACI VARDIR.”

“Vatandaşların asıl ihtiyaçlarına önem verilmediğine dikkat çeken Saadet Partisi Konya İl Başkanı Hüseyin Saydam ise şunları söyledi: “Vatandaşın problemlerini çözmek yerine eğlenceye yönelik yatırımları öncelemek, paraları sağa sola çar çur ettikten sonra da kalakalmak. İşte bu sebeple anlaşamıyoruz. Öncelik sıralamamız farklı. Bu şehrin trafik problemi var. Gerekli adımlar atılmadı.  Köklü bir çözüme yönelik bir adımları yok. En azından çevre yolu projesi bir taraftan yürüse bir kısım rahatlayacak. Artan nüfusla birlikte toplu ulaşımda ciddi sıkıntılar oluşmaya başladı. Otobüsler, tramvaylar lebalep gidip geliyor. Hem tarımsal sulamada hem de içme suyunda ciddi problemler oluşuyor. Herhangi bir çözüm yok. Göksu'dan ovaya su getirme projesi havada kalmış. Barajlar yapılmış su tutması gerekiyor.  Su problemini çözmeye kalksalar, Balcılar Afşar yolunu çözmemişler 10 senedir. O öyle bekliyor. Dedemli Mahallesi taşınacak. İstimlak problemleri var. Çözmemişler. Mahalle sakinleri mağdur edilmiş. Taşınılması düşünülen yeni yapılan mahalledeki evler vatandaşlarımız köyden şehre gelince uyum sorunu yaşamasın diye herhalde doğalgaz dönüşümlü kaloriferli yapılmak yerine sobalı yapılmış. Son zamanlarda şehrin sokaklarında bir gezin. Yaya kaldırımları bozulmuş. Normal vatandaş zor gider. Engelli vatandaşlarımız nasıl gidip geliyorlar bilmiyorum. Yollarımız hakeza her yer yama olmuş. Doğru düzgün asfaltı olan cadde hemen hemen yok gibi. Şehir doğru düzgün temizlenmiyor bile. Başkanlarımız bir çıksınlar şehri gezsinler. Yol kenarları, kaldırımlar, çöplerin etrafı çok kötü. İsterlerse birlikte de gezebiliriz.   Birçok noktaya yaya üstgeçidi lazım. Hem yaya trafiği hem araç trafiği açısından. Şehrin birçok noktasında metruk binalar, çözülmesi gereken alanlar, istimlak edilmesi gereken vatandaşla anlaşıp çözülmesi gereken yerler var. Belediyecilik adına şehrin çözülmesi gereken problemler birikti de birikti. Ama siz ne ile uğraşıyorsunuz. Eğlence ile.  Paraları gereksiz yerlere harcayıp sonra da asıl yerlere gelince de ödenek yok diyorsunuz. Ödenek ayırmıyorsunuz. Cezaevi önceliğimiz değil. Ahlâk ve maneviyata öncelik verin. Vatandaşı suç işlemeyecek kıvama gelsin. Cezaevi yerine ovaya su getirin. Millet Bahçeleri önceliğimiz değil. Trafiği rahatlatacak uzun vadeli şehrin hem toplu ulaşım hem de cadde, viyadük, kavşak, alt üst geçit problemlerine öncelik verin.  TRT daha çok algı yapsın, dizilerinde milleti avundun diye Meram'a film platosu yapılıyor. Ve bu da 50 milyonluk yatırım diye sunuluyor. Şehrin asıl problemi bu değil.  Yemek programları, güya şehrin reklamı yapılıyor diye aslında başkanların pr yaptığı ismini duyurduğu ulusal kanallara milyonlar aktarılarak reklamlar veriliyor. Bunlar şehrin öncelikli problemi değil.”

SAİT ÇELİK

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
2 Yorum