Halk TV'den Davutoğlu'na tepki: Bu özgüven nereden geldi?

Halk TV'den Davutoğlu'na tepki: Bu özgüven nereden geldi?

Yaptığı açıklamalar nedeniyle Ahmet Davutoğlu’na tepki gösteren Şirin Payzın, “Davutoğlu’na bu özgüven nereden geldi? Yüzde 1'lik bir partinin genel başkanı gibi konuşmalı" dedi.

'Her genel başkanın imza yetkisi olacak' açıklamasıyla gündeme gelen Davutoğlu, dün Habertürk'te Mehmet Akif Ersoy'un sorularını yanıtladı.

Programda sunucu Ersoy, Davutoğlu'na, "Alacağınız oyun hiçbir önemi yok, liderlerin pozisyonları net bir biçimde belli yanlış anlamıyorsam. Bir partinin oy oranı yüzde 1 de olsa, genel başkan yüzde 30 alan genel başkanla aynı statüde mi olacak?" sorusunu yöneltti.

Davutoğlu'nun peş peşe gelen açıklamaları muhalefette kriz çıkarttı

Davutoğlu ise tartışılan açıklamalarına bir yenisini daha ekleyerek, "Bir partinin oy oranı ne kadarsa ona göre bakanlığı olacak. 1 cumhurbaşkanı yardımcılığı, 1 bakanlık alacak diyelim A partisinin çok milletvekili var 6-7 bakanlık alacak. Bunları hep konuştuk." dedi.

Davutoğlu'nun cevabı üzerine Ersoy, "Seçilen Cumhurbaşkanı dedi ki sizin oyunuz da düşük zaten ben bu kararı kendi başıma veriyorum dediği an ne olur?" diyerek bir soru daha yöneltti.

"Meclis desteğini kaybeder ve ülke yeniden seçime gider"

Davutoğlu bu kez de, "Dediği anda Meclis desteğini kaybeder ve ülke yeniden seçime gitmek zorunda kalır." diyerek muhalefetin Cumhurbaşkanı adayına rest çekti.

Davutoğlu'nun bu ifadeleri, yeni bir tartışmanın fitilini ateşledi.

"Davutoğlu'nun sürekli açıklama yapması sorun oluyor"

Halk TV ekranında yayınlanan Sözüm Var programında sunucu Şirin Payzın, Ahmet Davutoğlu'nun söylediklerine tepki gösterdi.

Şirin Payzın konuya ilişkin şu ifadeleri kullandı:

"Davutoğlu hala kendisini Başbakan olarak görerek konuşuyor"

"Bilmiyorum Ahmet Davutoğlu'na bu özgüven nereden geldi? Yüzde 1'lik bir partinin genel başkanı gibi konuşmalı... Sayın Davutoğlu hala kendisini başbakan olarak görerek konuşuyor. Şunu hatırlatmak lazım ki Davutoğlu başbakan olarak bir seçim kazanmadı. Cumhurbaşkanı tarafından atandı. Seçime girip nasıl bir sonuç alacağını bilmiyoruz."

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
2 Yorum