Hafter imzalamadan gitti

Hafter imzalamadan gitti

Rusya’da önceki gün Libya’da ateşkes gündemiyle yapılan toplantıdan sonuç alınamadı.

Libya’nın doğusunu kontrol altında tutan Hafter, anlaşma metnini imzalamadan süre talep ederek Moskova’dan ayrıldı. Öte yandan dün Almanya Başbakanı Merkel, Libya için devreye girerek “Berlin Konferansı” çağrısı yaptı.

 

ATEŞKES İÇİN MASA ALMANYA’DA KURULUYOR

Libya için ateşkes masası bu sefer Almanya’da kuruluyor. Almanya Başbakanı Angela Merkel, 19 Ocak’ta Libya Konferansı için taraflara davette bulundu. Alman hükümeti Libya Konferansı’na General Halife Hafter ve Libya Ulusal Mutabakat Hükümeti Başkanı Serrac’ı da davet etti. Katılımcılar arasında Türkiye, ABD, Rusya, Çin, Fransa, İngiltere ve İtalya da bulunuyor.

Türkiye ve Rusya heyetleri ile Libya’daki taraflar arasında geçtiğimiz gün Moskova’da gerçekleşen görüşmelerden Libya’da kalıcı ateşkese ilişkin istenen sonuç alınamadı. Libya için ateşkes masası bu sefer Almanya’nın Berlin şehrinde kuruluyor. Almanya Başbakanı Angela Merkel, 19 Ocak’ta Libya Konferansı için taraflara davette bulundu. Alman hükümeti Libya Konferansı’na General Halife Hafter ve Libya Ulusal Mutabakat Hükümeti Başkanı Serrac’ı da davet etti. Katılımcılar arasında Türkiye, ABD, Rusya, Çin, Fransa, İngiltere ve İtalya da bulunuyor.

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.