Hafızalardan silinmiyor!

Hafızalardan silinmiyor!

Türk siyasi tarihine kara bir leke olarak düşen 28 Şubat Postmodern darbesinin üzerinden tam 24 yıl geçti.

Doğrudan doğruya halkın maddi, manevi ve inanç değerlerini hedef alan, çoğu insana psikolojik ve sosyolojik travmalar yaşatan 28 Şubat darbesi, aradan geçen 24 yıla rağmen, bugün bile lanetle ağza alınıyor. Çoğu insanın boş yere iş hayatını, eğitimini ve aile hayatını riske atan bu darbe, insanlara bugün de Türkiye siyasi tarihinin en iğrenç günlerini hatırlatıyor. Tutarlılığı olmayan gerekçelerle yapılan darbe sonrasında insanlara uygulanan zorbalık ve baskılar bugün bile Türk halkının yüreğini sızlatmaya yetiyor.

EL BİRLİĞİYLE GERÇEKLEŞTİRİLEN UTANÇ VERİCİ DARBE!

28 Şubat 1997 darbesi, Silahlı kuvvetler, medya, iş dünyası, bürokrasi, yargı, YÖK ve bazı sivil toplum örgütlerinin dayanışmasıyla ve birlikteliğiyle gerçekleştirilen asker, sivil, siyaset koalisyon darbesi olarak hafızalardaki yerini alıyor. 28 Şubat; kansız ve idamsız gerçekleşmesi sebebiyle yumuşatılarak her ne kadar post modern darbe olarak adlandırılsa da, doğrudan doğruya halkın maddi, manevi ve inanç değerlerini hedef aldığı, demokratik, sosyal, hukuksal, yönetimsel, temel hak ve özgürlüklerini kısıtlama ve cezalandırma yoluna gittiği için üzerinden yıllar geçse de oluşturduğu psikolojik ve sosyolojik travmalar mağdur ettiği kitleler üzerinden hala silinemiyor.

İNANÇ DEĞERLERİNİ HEDEF ALDILAR!

28 Şubat; kansız ve idamsız gerçekleşmesi sebebiyle yumuşatılarak her ne kadar post modern darbe olarak adlandırılsa da, doğrudan doğruya halkın maddi, manevi ve inanç değerlerini hedef aldı. Bu darbe insanların demokratik, sosyal, hukuksal, yönetimsel, temel hak ve özgürlüklerini kısıtlama ve cezalandırma yoluna gittiği için üzerinden yıllar geçse de oluşturduğu psikolojik ve sosyolojik travmalar mağdur ettiği kitlelerin zihinlerinden hala silinemedi.

11-4.jpg

DARBECİ ZİHNİYET REFAH PARTİSİNİ GANİMET GÖRDÜ!

Dindar insanları öğrenim görmekten, devlet kademelerinde yönetimden uzak tutmak amacıyla başlatılan bu darbe hareketin temeli ise Cumhuriyetin ilk yıllarına kadar dayanıyor. 27 Mart 1994 yerel seçimlerinde İstanbul ve Ankara başta olmak üzere birçok Büyükşehir Belediyeyi Refah Partili adayların kazanması ile fırsat ganimete dönüştürüldü ve irtica yeniden hortlatıldı. Yapılan asparagas haberlerle ortaya çıkarılan asılsız iddialar, darbe için bir gerekçe gösterildi. Tüm bu gelişmelerin ardından da 28 Şubat post modern darbesi gerçekleştirildi.

İNANAN İNSANLARIN ÜZERİNE KARABASAN GİBİ ÇÖKTÜLER!

28 Şubat Post modern darbesi yüzünden binlerce bürokrat ve asker trajikomik sebeplerle işlerinden atıldı. On binlerce kız öğrenci başörtüsü sebebiyle eğitim-öğretim haklarından mahrum bırakıldı. Çoğu genç, cehalete kurban edildi. Binlercesi üniversite kapılarında, tören alanlarında, saçlarından sürüklenerek, ikna odalarında hakaret edilerek aşağılandı. Binlerce kamu görevlisi bir gecede çalıştıkları kurumlardan başka yerlere sürüldü. Binlerce insan fişlendi. Başörtülü kadın çalışanlar hiçbir sorgulanmaya tabi tutulmadan işlerinden atıldı, çalışma ve sosyal güvence haklarından mahrum bırakıldı. 8 yıllık kesintisiz eğitim bahanesiyle imam-hatip liselerinin orta kısımları kapatıldı. İmam-hatiplerle birlikte meslek liselerine uygulanan katsayı adaletsizliği sebebiyle üniversiteye girişlerine engel olundu. 28 Şubat sürecinde darbeciler ve yandaşları inanan insanların üzerine adeta karabasan gibi çöktü.

MUSTAFA ÜNÜVAR

11-2.jpeg

 

11-1.jpg

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
1 Yorum