‘Güzel Sanatlar’dan Çorum’la iş birliği

‘Güzel Sanatlar’dan Çorum’la iş birliği

‘Sosyal Kültürel ve Sanatsal Faaliyetler İş Birliği Protokolü’ kapsamında Çorum Atatürk Anadolu Lisesi’nde kişisel resim ve fotoğraf sergileri, atölye uygulama çalışmaları ve konferanslar gerçekleştirildi.

Çorum Atatürk Anadolu Lisesi ve Selçuk Üniversitesi Güzel Sanatlar Fakültesi Resim Bölümü tarafından ‘Sosyal Kültürel ve Sanatsal Faaliyetler İş Birliği Protokolü’ kapsamında Çorum Atatürk Anadolu Lisesi’nde kişisel resim ve fotoğraf sergileri, atölye uygulama çalışmaları ve konferanslar gerçekleştirildi.

Resim öğretmeni Dursun Şen küratörlüğünde, İl Milli Eğitim Müdür Yardımcısı Cihan Türkmen, Okul Müdürü Halit Güneş, okul personeli, öğrenciler ve davetliler eşliğinde gerçekleşen etkinliklerde; Konya Selçuk Üniversitesi Güzel Sanatlar Fakültesi Resim Bölümü Öğretim üyeleri Prof. Dr. Ahmet Dalkıran’ın “Kişisel Resim Sergisi”, Prof. İbrahim Çoban’ın “Kişisel Fotoğraf ve Resim Sergisi”, Prof. Dr. Ahmet Dalkıran’ın “Çağdaş Türk Resminde Şamanist Etkiler” isimli konferans/söyleşisi, Prof. İbrahim Çoban’ın “Toplumların Sosyal Yaşantısında Sanatın Yeri“ konulu konferans/söyleşisi ile yine Prof. İbrahim Çoban’ın öğrencilere yönelik “Özgün Resim Yaratım Sürecinde Rastlantısallık ve Lekenin Tuvallere Yansıması ve Disipline Edilmesi” isimli atölye uygulama çalışmasına yer verildi.

Söz konusu etkinliklerin açılışında Çorum Atatürk Anadolu Lisesi Müdürü Halit Güneş, “Selçuk Üniversitesi Güzel Sanatlar Fakültesi Resim Bölümü öğretim üyeleri Prof. Dr. Ahmet Dalkıran ve Prof. İbrahim Çoban’a okulumuzda gerçekleştirdikleri etkinlikler için teşekkür ediyorum. Selçuk Üniversitesi Resim Bölümü kurumlararası iş birliği ve sosyal sorumluluk bağlamında daima okulumuza destek vermekte ve çok kaliteli sanatsal kültürel etkinlikler gerçekleştirmekteyiz. Şu an açılışını yaptığımız sergiler ve hemen arkasından hocalarımız tarafından gerçekleştirilecek konferanslarla atölye uygulama çalışmalarının öğrencilerimizin kişisel gelişim ve motivasyonlarına olumlu anlamda önemli katkılar yapacaktır” dedi.


Kaynak:Haber Merkezi

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.