Güreşin patronu belli oldu

Güreşin patronu belli oldu

Sürmeli Otel'de gerçekleştirilen ve toplam 227 delegeden 205'in katıldığı genel kurulda 103 oyla Dr. Osman Aşkın Bak yeniden Federasyon Başkanlığına seçildi.

Saygı duruşu ve İstiklal Marşı ile başlayan genel kurul daha sonra, Hüseyin Ar'ın başkanlığını yaptığı ve Harun Karaca, Sabahattin Keskin, Mustafa Karakoç, Süleyman Şahin ve Mehmet Soylu'dan teşekkül eden Divan'ın yerini almasının ardından, Federasyon Başkanı Dr. Osman Aşkın Bak'ın konuşması ile devam etti.  Bak, yaptığı konuşmada, Türk Güreşini uluslararası arenada güçlendirmek için çalışma yaptıklarını belirterek, ''Bu amaçla FİLA'nın kurullarına 4 üye daha soktuk. Bunların en başında şampiyonlar kuruluna Hamza Yerilkaya'yı sokmak oldu. Ayrıca, Avrupa Güreş Federasyonu'nun bu yıl yapılacak seçiminde 7 kişilik yönetime girmek için var gücümle çalışıyorum. Hedefim, Avrupa'da başkanlığı kadar yükselmek'' dedi. Genel kurula katılan 205 delegeden 103'ün oyunu alan Osman Aşkın Bak seçimi kazanırken, Musa Aydın'a ise 95 oy çıktı. 7 oy ise geçersiz sayıldı.

Başkanlığı'nı Osman Aşkın Bak'ın yaptığı yönetimde şu isimler yer aldı:
Veysel Dalmaz (Sivas Valisi), Şadan Sakınan (Ankara Cumhuriyet Savcısı) Yusuf Ziya Coşar (MTA Genel Müdür Yrd.), Ercan Yıldız (Milletvekili Hamza Yerlikaya'nın Danışmanı-Dünya Şampiyonu Eski Milli Güreşçi) Hüseyin Sözlü (Ceyhan Belediye Başkanı) Ekrem Yüce(ÇAYKUR Genel Müdürü), Abdullah Şanlı(Konya Büyükşehir Bld. Meclis Üyesi) Akif Karaosmanoğlu(Kocaeli Büyükşehir Bld. Personel Müdürü) Nail Erdoğan(Ankara Şekerspor Yöneticisi) Ercan Ayyıldız(Eski Milli Güreşçi-İstanbul) Hüseyin Kaya(İstanbul Haydarpaşa Demirspor Yöneticisi) Mehmet Genç, Mustafa Çakır (İstanbul Kasımpaşaspor Yöneticisi) ve Gürsel Yıldız (Tokat ASKF Genel Başkanı)
Konya Güreş İl Temsilcisi Mustafa Sarı konu ile ilgili olarak yapmış olduğu açıklamada, Konya bölgesinden Abdullah Şanlı’nın güreş federasyonu yönetim kuruluna seçilmesinin Konya güreşinin geleceği açısından büyük avantaj olduğuna vurgu yaparak,  yapılan seçimlerin Türk Güreşi için hayırlı olması temennisinde bulundu.

 

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.