Güney Sudan’da Bm Helikopteri Düştü: 3 Rus Mürettebat Öldü

Güney Sudan’da Bm Helikopteri Düştü: 3 Rus Mürettebat Öldü

Birleşmiş Milletler (BM) barış koruma helikopterlerinden birinin Güney Sudan’da düştüğünü açıkladı. Kargo helikopterin sahibi Rus havayolu şirketi UTair, 4 Rus mürettebattan 3’ünün öldüğünü ve helikopterin ilk alınan bilgilere...

Birleşmiş Milletler (BM) barış koruma helikopterlerinden birinin Güney Sudan’da düştüğünü açıkladı. Kargo helikopterin sahibi Rus havayolu şirketi UTair, 4 Rus mürettebattan 3’ünün öldüğünü ve helikopterin ilk alınan bilgilere göre düşürülmüş olabileceğini söyledi.

Afrika’nın en genç ülkesi Güney Sudan’da aylardır ordu ve isyancılar arasında devam eden kanlı çatışmalarda binlerce insan hayatını kaybetti.

Birleşmiş Milletler Güney Sudan Misyonu (UNMISS), Bentiu yakınlarında MI-8 tipi helikopterin düştüğünü doğruladı. Yaralı kurtulan mürettebatın Bentiu’da Sınır Tanımayan Doktorlar tarafından tedavi altına alındığı belirtildi.

UNMISS yetkilisi Toby Lanzer, helikopterin, ülkede süregelen iç çatışmalardan en çok etkilenen eyaletlerden biri olan Bentiu’nun 10 km yakınlarında düştüğünü söyledi.

Şuan ateşkesin geçerli olduğu petrol zengini Unity Eyaleti'nin başkenti Bentiu bugüne kadar defalarca el değiştirdi.

Güney Sudanlı bir hükümet yetkilisi de helikopterin isyancı Komutan Peter Gadet’e bağlı birlikler tarafından vurularak düşürüldüğünü iddia etti. İsyancılardan suçlamayla ilgili henüz bir açıklama gelmedi.

BM, Aralık ayında patlak veren çatışmaların ardından evlerini terk etmek zorunda kalan yaklaşık 2 milyon insana gıda ulaştırılmasında hayati rol oynuyor.

UNMISS kazanın sebebini araştırılması için soruşturma başlattı.

CİHAN

Kaynak:

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.