Güney Koreli turistler Taşkale'yi gezdi

Güney Koreli turistler Taşkale'yi gezdi

Karaman’ın Taşkale beldesinde bulunan 800 yıllık tarihi tahıl ambarlar ile Manazan ve İncesu Mağaralarını gezen Güney Koreli turistler buralardaki tarihi dokuya hayran kaldı.

Güney Koreli turistlere gezileri sırasında eşlik ederek tarihi dokular hakkında bilgi veren İl Kültür ve Turizm Müdürü Cengiz Orta, "Valimiz Murat Koca'nın himmetleri ve destekleriyle Karaman’ı 2 yıldır EMİTT Fuarında temsil ederek bir taraftan da tur operatörleriyle görüşmeler yaptık. Bu sayede de ilimizde en önemli gidilecek yerlerinden biri olan Taşkale’ye yerli ve yabancı turistler gelmeye başladı. İnşallah ilimiz turizm pastasından hak ettiği payı bu sayede alacak. Taşkale beldesi, Manazan Mağaraları, 800 yıllık tahıl ambarları, İncesu Mağarası doğal güzelliği ile yerli ve yabancı turistlerin ilgisini çeken bir yerdir" dedi.

Taşkale beldesini Karaman ve ülkemiz turizme kazandırmak için büyük çaba sarf ettiklerini belirten Taşkale Belediye Başkanı Muhittin Sunaoğlu ise, "800 yıllık tarihi tahıl ambarları, Manazan ve İncesu Mağarası ile tarihi ve kültürü iç içe yaşayan beldemizi inanç turizmine kazandırmak için çalışmalar yapıyoruz. Keşfedilmemiş bir turizm merkezi burası hatta son destinasyon yarışmasında ilk beşin içine girdik ama sonuçlanmadı. Sonuçlandığı zaman birincilik bekliyoruz. Taşkale halkı olarak yerli ve yabancı turistleri tarih ve kültürün bir arada yaşandığı doğa harikası beldemize bekliyoruz" diye konuştu.

Taşkale’ye gelen Güney Koreli turist kafilesi de buradaki tarihi yerleri gezme fırsatı buldu. Belde halkı ile Güney Koreliler arasında sıcak ve samimi diyaloglar yaşanırken, turistler tahıl ambarlarının önünde bol bol fotoğraf çekildi.

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.