Güneri kardeşler Konya'nın gururu oldu

Güneri kardeşler Konya'nın gururu oldu

Konya Selçuklu Diltaş Ortaokulu 5. sınıf öğrencisi Mustafa Enes Güneri ve Meram Diltaş İlkokulu 2. sınıf öğrencisi Eymen Selim Güneri TEKNOFEST’te Türkiye ikincisi olarak Konya’nın gururu oldu

Selçuklu Diltaş Ortaokulu 5. sınıf öğrencisi Mustafa Enes Güneri ve Meram Diltaş İlkokulu 2. sınıf öğrencisi Eymen Selim Güneri'nin Bilişim Teknolojileri öğretmenleri Faruk Şahin danışmanlığında hazırladığı “Hava Kalitesi Ölçüm İHA'sı” projesi, 27 Nisan–1 Mayıs tarihlerinde Atatürk Havalimanı’nda gerçekleşen TEKNOFEST Havacılık, Uzay ve Teknoloji Festivalinde “İnsanlık Yararına Teknoloji” yarışması “Sosyal İnovasyon” kategorisinde Türkiye ikincisi oldu.

10-1.jpg

HAVA KALİTESİ ÖLÇEN İHA’LAR TASARLADILAR

Teknofest jürisinin ve ziyaretçilerin beğenisini kazanan Güneri kardeşler, hazırladıkları proje ile Türkiye'de kısıtlı sayıda olan hava kalitesi ölçüm istasyonlarının sayılarını düşük bir maliyetle arttırmayı hedeflerken tasarladıkları İHA ile mevcut istasyonların ulaşamadıkları bölgelerde de hava kalitesi ölçümlerinin yapılabileceğini belirttiler.

7543639f-42d1-48b2-8e9b-2958141acd42.jpg

10-4.jpg

ÇOCUKLARIMIZI ÜRETİME TEŞVİK ETMELİYİZ

Enes ve Eymen Güneri’nin babaları Veri Bilimi Uzmanı Zahit Güneri de oğullarının başarısıyla gurur duyduğunu dile getirdi. Bu ve benzeri başarıların şehrimizde teknoloji eğitimi adına yapılan çalışmaların daha da yukarılara taşınmasına katkıda bulunmasını temenni eden Güneri, yüksek katma değerli üstün teknolojik ürünler üreten bir toplum haline gelmemiz için, çocuklarımıza sürekli bir şeyler tüketmektense bir şeyleri tasarlayıp üretebilmeyi de sevdirmemiz gerektiğini söyledi. Güneri, “Yarışmaya katılan 48 bin 627 proje arasından dereceye girmenin gururunu yaşayan evlatlarımızı tebrik ediyor, başarılarının devamını diliyoruz” dedi.

İBRAHİM BÜYÜKEKEN

10-3.jpg

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
2 Yorum