Görme engelli öğrenciler kendilerini geliştiriyor

Görme engelli öğrenciler kendilerini geliştiriyor

Konya, Mediha Hasan Tahsin Alaylı Görme Engelliler İlk ve Ortaokulu öğrencileri Türkiye, Azerbaycan, Hırvatistan, İspanya, İtalya, Kuzey Makedonya, Moldova Cumhuriyeti, Polonya, Portekiz, Romanya, Sırbistan, Tunus, Ukrayna ve Yunanistan ortaklı,  dâhil ol

Konya, Mediha Hasan Tahsin Alaylı Görme Engelliler İlk ve Ortaokulu öğrencileri Türkiye, Azerbaycan, Hırvatistan, İspanya, İtalya, Kuzey Makedonya, Moldova Cumhuriyeti, Polonya, Portekiz, Romanya, Sırbistan, Tunus, Ukrayna ve Yunanistan ortaklı,  dâhil oldukları uluslararası “Web 2 Diary My Digital Workshop” adlı “eTwinning” projesi ile uzaktan eğitim sürecinde kendilerini sosyal, kültürel ve dijital anlamda geliştiriyorlar.

Proje danışman öğretmeni Seda Kara, proje sayesinde pandemi sürecinin eğitim açısından en olumsuz etkilediği gruplardan olan görme engelli öğrencilerin, proje kapsamında uzaktan eğitime katkısı olacak çeşitli web 2 aracının kullanımını öğrendiklerini söyledi.

 Ses ve avatar özelliği olan “Voki” aracı ile kendilerini proje ortağı öğretmen ve öğrencilere tanıttılar ve hem Türk hem yabancı ortak okulların öğrencilerini uygulamalar ve online toplantılar ile tanıma fırsatı buldular. Ses kayıt özelliği olan “vocaroo” aracı ile yöresel türküler söylediler, “Emaze” uygulaması ile okul, şehir ve ülkemizi ortak okullara tanıttılar. 

Yılbaşında yabancı ortak okullardan öğrencilerle birbirlerine e-kartlar yolladılar ve ortak bir 2021 takvimi oluşturdular. “Pixton” ile karikatürler, salgın hastalıklar ile ilgili videolar oluşturdular. Kodlama çalışmaları yaptılar. “Google slaytlar” ile ülkemiz geleneksel el sanatlarını tanıtan çalışmalar yaptılar. “Storyjumper” aracı ile de hem görüntülü hem sesli bir e-kitap oluşturdular. Ayrıca, online eğitim sürecinde daha çok kullandıkları interneti doğru kullanabilmek için dijital güvenlik hakkındaki çalışmalara katıldılar.  Okul Müdürü Adem Fesli, öğrencilerin yaptıkları bu proje ile hem eğitim- öğretim süreçlerine katkı sağlayıcı çalışmalar yaptıklarını, hem ülkemizi tanıttıklarını hem de eğlendiklerini ifade etti.

MESUT TURAN

 

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.