Gökhüyük’te esrarengiz arazi pazarlığı

Gökhüyük’te esrarengiz arazi pazarlığı

HANGİ YATIRIM YAPILACAKÇumra İlçesine bağlı Gökhüyük (Tımraş) köyünde son günlerde yaşanan arazi pazarlığı kafalarda soru işareti bıraktı.

Köy içerisinde bulunan tarihi Obruk Gölü ile turistlerin uğrak yeri olan Gökhüyük köyü sakinleri, köylerine gelen bazı aracı firmaların özellikle yol kenarında ve geniş ölçümlü arazileri satın almak istediklerini ifade ederken, arazi alımında hangi firmaların olduğu ve nasıl bir yatırım yapılacağı konusunda bilgilerinin olmadığını söyledi.

YABANCI FİRMALAR VAR MI?
Gökhüyük köyüne birkaç aracı firmanın geldiğini belirten köy sakinleri, “Burada bazı arazi sahipleri ile görüşüldü. Aracı firmalar bizlere arazimizin değerinin üzerinde fiyat teklif etti. ‘Organik tarım’, ‘motor fabrikası’ dediler. Ancak ne yapılacağı konusunda net bir bilgi vermediler. Duyumlarımıza göre birkaç yabancı firma olduğunu öğrendik. Ne olduğunu merak ettiğimiz gibi ne yapılacağını da bilmeden arazimizi satmayız. Bu konuda bizlere bilgi verilmesini istiyoruz” diye konuştu.
GÖRÜŞMELER DEVAM EDİYOR
Gökhüyük’te bazı arazilerin sahipleri ile görüştüğü ileri sürülen firma yetkilisi ise kendisinin sadece aracı olduğunu ifade ederken, “Şu ana kadar Gökhüyük köyünde herhangi bir arazi alım satımı olmadı. Ayrıca bizlerin Gökhüyük’te yanlış bir iş yapılmasına aracı olmamız kesinlikle söz konusu olamaz. Bizden sadece arazi talep edildi, bizler de bulduk. Bölgede yapılması planlanan projenin ne olduğu konusunda bilgi vermemiz mümkün değil” derken alıcı firmanın yerli veya yabancı olduğu konusundaki net bir bilgi vermedi.
ALİ SAİT ÖGE

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.